Ако имат готов филм, няма как да не се появят в Кан. Това важи 100% за братята Жан-Пиер и Люк Дарден, които поднасят поредната силна житейска история в програмата на един от най-авторитетните фестивали в света. Новата им творба носи заглавието „Two Days, One Night” и вече има първи трейлър и плакат.

плакат

Чаровната, неповторима Марион Котиар е поверила актьорските си способности в ръцете на братята, партнират й Фабрицио Ронджоне и Оливие Гурме. Една млада жена има на разположение един уикенд, за да убеди колегите си да се откажат от бонусите си, за да може тя да запази работата си – сюжетът звучи като предизвикателство първо за драматургичните способности на Дарден, и второ за способностите (и желанието) на зрителите да се фокусират върху проблем от ежедневието, представен чрез художествените похвати на кинотворчеството.

Кан винаги е „висока топка”, но братята са любимци на международните специалисти и можете да бъдете сигурни, че ще бъдат посрещнати с овации. Искрено ще се надяваме да са заслужени. За момента информацията по разпространението на филма е ограничена до известен брой европейски държави, където „Two Days, One Night” ще се появи на екран през лятото. Междувременно може да си пожелаем да го видим и у нас – фестивално…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. На тия фестивални онанисти съм гледал само „Розета“… и беше болезнено.