Ема Стоун и уникалния Колин Фърт

За всичко може да се сетите, като чуете музикален фрагмент в трейлър на Уди Алън – филмите му „дишат” джаз. Колкото повече кадри, толкова повече асоциации – и за „Полунощ в Париж”, и за „Проклятието на скорпиона”, и за „Ще срещнеш висоок, тъмнокос непознат”, дори – интуитивно и незнайно защо – за „Sweet and Lowdown”.

Уди е луд, неуморен, педантично-постоянен с това „по филм на година” и макар че сега пропусна Кан, пък и не всеки следващ проект му е шедьовър, публиката ги очаква – може би с леко раздразнение, но и с огромен интерес. В „заверата” „Magic in the Moonlight” както знаете са включени Ема Стоун и уникалния Колин Фърт, когото ви заклеваме да издирите усмихнат, за да ви стане (съвсем) ясно защо толкова много всички си падат по него!

Действието на романтичната история се развива през 20-те години на 20 век в южна Франция, където майстор-магьосник с английско потекло трябва да разобличи като измамничка една млада жена, която заявява, че може да общува с отвъдния свят. Ала колкото повече време прекарва с нея, толкова повече той се озадачава и е склонен да преосмисли твърдата си позиция.

Комедията може да бъде определена като „свръхестествена”, ние бихме добавили – шантавеляшка-тинтири-минтири. Струва ни се, че откриваме и леки Алъновски намигвания дори към „Великият Гетсби” на Баз Лурман, но… може и така да ни се е сторило… от пренасянето в епохата. Важното обаче е, че Фърт и Стоун са толкова прекрасни, че още от трейлъра е ясно как с удоволствие ще кажем за пореден път „евала, маестро Алън – няма други като теб!”.

Във филма участват още Айлийн Аткинс, Марша Гей Хардън, Хеймиш Линклейтър, Саймън Макбърни, Катрин МакКормък и Джаки Уийвър. Sony Pictures Classics пуска „Magic in the Moonlight” в избрани киносалони на 25 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда невероятно! Това ще е seminal филм, както за 2014, така и за Уди. I can’t wait!

  2. На мен най-много ми напомня на „Проклятието на скорпиона”. Ще се гледа задължително. Както и „Жиголото“ на Туртуро. 🙂