Нова комедия от Роб Райнър – това е достатъчно силно словосъчетание, за да привлече не само поглед, но и да прикове вниманието на всички киномани, които познават творчеството му през годините и са гледали „This Is a Spinal Tap”, „Stand By Me”, „Когато Хари срещна Сали”, „Мизъри”, „Доблестни мъже”, „Ритни камбаната с финес” – да изброяваме ли още? Плюс това в главните роли са Майкъл Дъглас и Даян Кийтън, самите те легенди, за първи път заедно на екран, така че сериозното отношение към „And So It Goes” е повече от задължително.

Както става ясно от трейлъра, персонажът на мистър Дъглас – Орен Литъл е повече от ужасен и противен за всички. На него му се иска да продаде още една къща и да се оттегли от бизнеса с имоти, но неговият син, с когото почти не поддържат връзка, изведнъж му „сервира” внучка, за която Литъл съвсем не подозира. Именно присъствието й променя живота му из основи – той не знае какво да я прави, но пък си има съседка, която има и повече опит, и повече обич, и по-голямо търпение от него…

С Роб Райнър начело, всички могат да предположат щастливата и поучителна развръзка, но не това е важно, а очакваните актьорски превъплъщения. Даян Кийтън винаги е била една от най-обичаните актриси – и от публиката, и от индустрията; а като видяхме трейлъра, първата асоциация, която ни хрумна, беше с неин филм от преди 11 години – „Невъзможно твой”, където неин партньор бе Джак Никълсън. Майкъл Дъглас пък е неуморно актьорище, който само миналата година обра всевъзможни овации за ролята на Либерачи в „Зад свещника: Моят живот с Либераче” на Содърбърг – нужно ли е да се добавя нещо?!

Сценарият е дело на номинирания за Оскар Марк Андръс („Колкото  толкова”, „Животът като къща”, „Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood”). Филмът се очаква на екран на 11 юли. Ще се радваме да видим дуета Кийтън-Дъглас под режисурата на Райнър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *