Харисън Форд

Всички „операционни” агенти сме безапелационни почитатели на „Blade Runner” („Блейдрънър”) и следим от три години слуховете за евентуалното продължение на култовия филм. В началото продуцентите от Alcon Entertainment  бяха сигурни, че Харисън Форд няма да вземе участие в новия филм, а Ридли Скот уж не беше се замислял върху тази опция, но всъщност май би искал да работи с Форд отново.

Самият актьор беше споделил, че е:

любопитен и развълнуван да види нов сценарий за „Blade Runner” и ако съществува възможност, при добър сценарий, то със удоволствие би работил отново с Ридли Скот, който е много талантлив и изпълнен със страст творец”.

Това си изглежда съвсем като „аз съм готов – очаквам предложението ви!” И ето – Alcon Entertainment го отправиха.

В официален прес-рилийз компанията съобщи, че има предложение към Харисън Форд да повтори иконичната си роля на Рик Декарт в продължението на „Blade Runner”, режисирано от Ридли Скот. Не става дума колко голяма ще е ролята, дали няма да е само поява на героя, пък и не е ясно как – при положителен отговор от страна на актьора – ще се наместят работните графици, съобразявайки се с проектите на Скот, снимките на „Star Was VII” (които започнаха преди броени дни) и желанието на компанията евентуално да започне работа по продукцията в настоящата, 2014 година.

Сценаристи на новия „Blade Runner” са Хамптън Фенчър (съавтор на познатата ни киноадаптация по Филип К. Дик) и Майкъл Грийн, а действието във филма ще се развива няколко десетилетия след финала на оригинала от 1982 година. Шефовете на Alcon твърдят, че ги очаква невероятно продължение на един от най-великите филми на всички времена и че за тях ще бъде чест, както се надяват, ако Харисън Форд приеме да участва в този проект.

Повече от това – здраве му кажи! Чуем ли „да” от Форд, тогава чак ще започнем да се чудим и маем, и да се лутаме между инстинктивната радост и рационалния скептицизъм, свързани с (всяко) едно продължение, да не говорим пък за такова на абсолютна класика, каквато е „Blade Runner”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За Ридли няма нищо друго свято, освен паричките в джоба. Иначе е необяснима тази гавра със собствения си шедьовър. Направо да ви издам неочаквания край: всички на планетата се оказват андроиди и Декърд, или който ще е там, се застрелва.