Lionsgate пуснаха първи официални погледи към първата част на „Сойка-присмехулка”, за да заредят отново очакванията на огромния брой фенове по света. За трилогията на Сюзан Колинс и екранизацията на предишните й части сме писали доста – от самото начало. Бързаме да представим и ние Джулиан Мур в ролята на президент Алма Коин, още повече че тя е от запалените фенове на книгата и веднага след като я е прочела, си е „пожелала” да участва в екранизацията.

Всички познати герои и актьори се завръщат в ролите си за първата част на „Сойка-присмехулка” – Джей Лоу, господата Хътчърсън и Хемсуърт, титаничният Уди, непрежалимият Филип Сиймур Хофман, Елизабет Банкс, Джефри Райт, Стенли Тучи, Доналд Съдърланд, и отново начело на групата е Франсис Лоурънс, за когото Мур се изказа изключително ласкаво – актьорите го харесват и му вярват, което е прекрасно за работната атмосфера. А сега е време за обещаната въздишка по моушън-постера, които също се появи онлайн – хубави ги правят, което си е вярно – вярно е! Вижте и няколко снимки!

Първата част на екранизацията на „Сойка-присмехулка” открива Катнис (Дженифър Лоурънс) в Окръг 13, след като буквално успя да провали юбилейните „игри на глада”. Под ръководството на президент Коин (Джулиан Мур) и с помощта на съветите на доверените й приятели, Катнис „разперва криле” и започва борба да спаси Пийта (Джош Хътчърсън) и всички хора в държавата, които вече се бунтуват, трогнати от нейната смелост.

Не пропускайте и посещенията в официалния сайт на филма, където според обещанията ще бъдат заредени любопитни моменти „зад кадър”, от работния процес, ще има игри с публиката и какво ли още не…

Сценарият на „Сойка-присмехулка – част I” е дело на Дани Стронг и Питър Крейг; продуценти са Нина Джейкъбсън („Color Force”) и Джон Килик; режисьор е Франсис Лоурънс. Третата книга от трилогията на Сюзан Колинс е продадена в над 65 милиона копия само в Съединените щати.

Очакваме филма на екран на 21 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *