Maya Lord

Очевидно доста различни проекти привличат вниманието на Роланд Емерих – освен „Stonewall”, който няма да е апокалиптичен блокбастър, сега и един исторически роман предстои да бъде визуализиран в недалечното бъдеще. Емерих се е сдобил с правата върху „Maya Lord” на Джон Коу Робинс и е възможно това да е историята, с която ще се занимае след „Stonewall”.

Романът е построен върху реално съществуващи лица и събития – Гонзало Гереро е испански мореплавател в далечната 1511 година. Корабът му се разбива в бреговете на Новия свят и маите превръщат в роби всички оцелели. Находчивият и прагматичен авантюрист се опитва да намери спасение в сблъсъка с различната култура. Точно като в приказките, по стечение на обстоятелствата, дъщерята на вожда усеща непреодолимо привличане към странния чужденец. Гереро спечелва свободата си, създава свое семейство в племето и си извоюва име на уважаван воин…

Говори се, че от години Емерих има желание да направи тази индианска сага и само може да си представим с какъв размах ще подходи към историята. Ще е нужно само да помедитираме в изчаквателна позиция, като се има предвид колко натоварен е графика на режисьора.

Вижте трейлъра на романа

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *