Честно казано, не вярвахме, че някога ще видим нов епизод от „Star Wars” сагата, но ето че той вече е факт. Или по-скоро, най-важната стъпка (защото всичко досега беше теоретична работа и подготовка за „изпита”) от превръщането му във факт вече е налице.

Вчера камерите на „Star Wars: Епизод VII” се завъртяха (и не използваме израза носталгично и по инерция, защото се снима на 35 мм. лента) и филмът влезе в снимачния си период. И за доказателство имаме снимка на клапата, официално разпространена от Bad Robot и Дж. Дж. Ейбрамс, и снимка на Pinewood студио, където са декорите на филма, с надпис „VII now filming”.

Star Wars Episode 7

Знаете ли какво? Развълнувани сме. Не ни дреме нито за настоящото състояние на тематично изчерпалия се Холивуд, нито за това, че по всеобщото мнение новата трилогия на Лукас беше разочарование, а най-малко пък ни дреме за нечии теории и доказателства, затова как „Star Wars: Епизод VII” ще е катастрофа, понеже еди-кой-си бил некадърник, стар или просто защото има свое собствено мнение за това как трябва да се случват нещата и дали въобще трябва да се случват.

Вълнува ни това, че ни предстои нов „Star Wars” филм, който точно в този момент има потенциал да бъде наистина чудесен: със завръщането на оригиналния актьорски състав и героите, които всички помним и обичаме, с присъствието на талантливите нови актьори, със сценариста на „Империята” и „Джедаите” Лорънс Каздан и с режисьора Дж. Дж. Ейбрамс, който е от поколението, израснало със „Star Wars”, и по всичко, което чуваме и виждаме в подхода му към филма, ясно разбира какво феновете харесваха в старата трилогия и ненавиждаха в новата, и не на последно място, със завръщането на гениалния Джон Уилямс.

Разбира се, има възможност „Епизод I” да се „повтори отново”, но нима перспективата от провал не стои пред всеки един филм? Значи ли това, че не трябва да се опитва? И значи ли, че екипът няма да даде най-доброто от себе си, за да направи добър филм? Никой не тръгва с презумпцията, че ще направи тъп филм, който феновете да мразят. Точно затова ние предпочитаме да гледаме позитивно на нещата и както казахме – поне засега – сме развълнувани.

Повече подробности за „Епизод VII” и „Star Wars” като цяло можете да откриете в новините ни до момента.

Нека силата бъде с вас!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Напълно и безрезервно ви подкрепям във вълнуването!!! ;);) 😉

  2. Сигурно филма ще е хубав. Аз имам доверие на Ейбрамс. Смятам, че ще се справи отлично и ще сътвори нещо чудесно. Разбира се сигурен съм, че просто нямам как да постигне нивото, духа и атмосферата, който носеха филмите от преди 35 години 🙂