Включванията ни с новинарски ъпдейти за „Venus In Fur” на Роман Полански са ужасно спорадични, но не е като интернет да е изобилствал от рекламни материали. Сега обаче очакваме да имаме поводи да пишем по-честичко, тъй като филмът най-накрая беше закупен за разпространение в Съединените щати, а както знаете, американците държат на маркетинга. Доказателство е скоростната поява на нов трейлър, веднага след обявяването на премиерната дата.

Първоначалната ни радост от това, че трейлърът ще е на английски и най-накрая ще можем да схванем всичко в него – предишният, който видяхме, беше на френски и абсолютно нищо не му разбрахме – беше попарена от един от най-ужасяващите трейлърски гласове зад кадър, които сме чували. Вижте го, но преди това си припомнете за какво точно става въпрос.

Venus In Fur” е базиран на пиесата на Дейвид Айвс и разказва за режисьор, който е потънал в търсенето на актриса за главната роля в най-новата му постановка – адаптация на романа на Леополд Фон Захер-Мазох „Венера с кожените дрехи” (от него тръгва понятието мазохизъм). Буквално в последната минута пред режисьора се разкрива актриса („нов талант”), която е точно обраното на всичко, което е търсил – отчаяна, груба и вечно оплакваща се, но в следващите няколко часа, тя подчинява режисьора, точно както е в романа.

http://www.youtube.com/watch?v=LcxUAUkaJU0

Venus In Fur” не събра много позитивни реакции, като за филм на Полански, но пък той спечели „Сезар” за режисура, така че не е като да е някакво разочарование.

На нас това, което виждаме, ни допада и сме сигурни, че филмът ще ни хареса, тъй като не ни трябва много – споменавали сме стотици пъти, че обожаваме филми по пиеси. Пък и колко лош филм може да направи Полански? „Оливър Туист” не се брои.
Между другото, той се намира легално на Blu-ray, но предпочитаме да изчакаме, защото има някакви шансове да го видим на Киномания.

Режисьор на „Venus In Fur” е Роман Полански, а в главните роли са Матийо Амалрик и Еманюел Сание. Филмът тръгва по френските кина на 13 ноември, все още нямаме информация за американска премиера, а ние се надяваме да успеем да го видим на някой от родните ни фестивали.

Щатската премиера е 20 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Супер. Полански смазва – ако не сте гледали Che с Марчело от 1972 г. си направете кефа.. 🙂

  2. Филмът става, а в сравнение с “По действителен случай” е направо шедьовър.