Колкото и да ви се струва, че сте видели де що има романтични комедии по белия свят, ненаситната индустрия все ще извади я малко попроменен сценарий, я някой по-нестандартен кастинг. „Words And Pictures” се пробва и с двете.

Видяхте как двама учители в гимназията се „дуелират” – всеки с прилежащото му „оръжие”, както подсказва и заглавието. Целта им е уж да провокират учениците си, а всъщност очевидно се фукат със способностите си пред „съперника”. И какво се оказва, ако Клайв Оуен не беше такъв оръфляк, щеше ли да „хване” погледа на нестандартната художничка?

Може би покрай романтичното увлечение ще чуем някой и друг литературен бисер, мъдри наставления как се пишат есета или насоки за арт-търсения, а може би не – току-виж сценарият ни изненадал прекрасно? Let’s hope for the best! Жулиет Бинош е безкрайно любима актриса и ще ни е много жал да я видим „похабена” в средностатистически филм.

Режисьор на „Words And Pictures” е Фред Шепизи, премиерата му по кината ще бъде на 23 май, но за всички е ясно, че не боксофисът ще определи дали филмът е добър – да пуснеш арт-романтична комедия непосредствено преди сезона на блокбастърите си е рискована идея…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *