Амбициозен и определено интригуваш проект е започнал Гийермо Ариага, сценаристът на „Amores Perros”, „21 грама” и „Вавилон”. Поредицата ще се нарича „Heartbeat Of The World” и предвижда филми-омнибуси, в които кратките форми ще са поверени на различни режисьори. В момента в пред-продукционен период е „Encounters”, предстоят още „Into The Bloodstream” и „Polis”, които ще разглеждат общочовешки теми като сексуалната идентичност, наркотиците и политиката. Ето трейлъра на готовата първа част от проекта – „Words With Gods”.

Както имахте възможност да видите, освен Ариага в първата част на проекта му са се включили Емир Кустурица, Хидео Наката, Баман Гобади, както и Хектор Бабенко, Уоруик Торнтън, Алекс де ла Иглесия и Мира Наир – всеки от тях с късометражен откъс, който конструира мозайката на „Words With Gods”. Анимационните свързващи фрагменти са дело на Марибел Мартинес, а музиката е композирана от самия Питър Гейбриъл.

Уязвимостта на човека, културните и социални кризи, пренебрежението към околната среда – множество теми са съчетани с духовни търсения и вярвания, които обуславят културната идентичност на хора от различни етноси и религии.

Очаква се „Words With Gods” да бъде пуснат в разпространение като пълнометражен филм, но и късометражните филми ще имат собствен живот. За момента обещанието е да се види нещо повече „следващия месец” на „различни киносъбития в Щатите и Европа”, в което прочитаме лек намек – може би Кан?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *