Шоуто на Труман

Сериалите с ограничен, минимален брой епизоди се превръщат в нещо като мода. Прекрасно е, че сюжетите на повечето поредици са силни и актьорите се вписват така умело в картината, че публиката с право ахва от удивление – най-пресен пример за стряскащо епично въздействие е „True Detective”. И въпреки че тенденцията да се снимат реалити-формати, в които хората не знаят, че са наблюдавани, вече е минало, Paramount TV си „играят” с идеята да направят поредица, вдъхновена от филма на Питър Уиър по сценарий на Андрю Никъл, който видяхме към края на миналия век – „Шоуто на Труман”.

За всички, които не се досещат – историята е за Труман, роден и отраснал пред телевизионната аудитория, който постепенно открива факта, че животът му е изкуствена конструкция, създадена за забавление на публиката. Главните роли са поверени на многоликия Джим Кери и непоклатимия Ед Харис, а сюжетът е повече от емблематичен – за времето си, а и не само!

Вероятно в опит да спечелят благоволението на публиката, Paramount TV предложиха информация и за още няколко проекта, които все още не стартирали като продукции – поредица по криминалния роман на Калеб Кар „The Alienist”; ограничен брой епизоди по биографията на Чарлз Линдберг (пилотът, прелетял за пръв път Атлантическия океан без кацане от Ню Йорк до Париж), написана от А. Скот Берг и още една поредица, вдъхновена от „Терминатор”.

Всеки един от споменатите сюжети би се превърнал в любопитен сериал, но спецовете отвъд Океана обръщат по-специално внимание на бъдещия сериал по „Шоуто на Труман” може би заради воайорството „по навик”, останало от нескончаемите реалити-формати. Да видим – не че имаме надежда за нещо свръх-интригуващо, но пък може да грешим в скептицизма си…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *