Double

Честно казано, нямахме намерение да пускаме новата реклама на изключително добре приетия „The Double” на Ричард Айоади – първо, защото вече сме виждали предостатъчно такива (дори някои блокбастъри нямат по толкова) и второ, защото реално вече няма какво повече да кажем за филма. Но след като изгледахме новия трейлър, разпространен от Magnolia Pictures, просто нямаше как да не ви го представим, тъй като е наистина чудесен.

The Double” е създаден по едноименната новела на Достоевски и представлява любопитна смесица между черна комедия и психологически трилър (по някакъв начин доста напомнящ „Бразилия” на Тери Гилиъм). Историята се фокусира върху плахия и срамежлив Саймън Джеймс, чиито свят е разтърсен от появата на неговия абсолютен физически двойник Джеймс Саймън, който обаче е тотално различен във всичко останало – той е уверен, харизматичен и има успех с жените. И за ужас на Саймън, Джеймс бавно започва да превзема живота му.

И понеже така и така сме се хванали да пишем новина, вижте и един британски трейлър отпреди няколко дни, който пропуснахме да ви представим.

Да, филмът изглежда прекрасно, което заедно с отличните отзиви, които подлучва, го нарежда някъде из горните места на класацията ни с най-очаквани заглавия за годината. А освен всичко друго, той е и своеобразен „двойник” на „Enemy” на Дени Вилньов и като такъв, поне за нас, е просто задължителен.

Режисьор на „The Double” е Ричард Айоади („Submarine”), а в ролите ще видим Джеси Айзенбърг, Миа Васиковска, Уолъс Шоун, Ясмин Пейдж, Ноа Тейлър, Джеймс Фокс, Кати Мориарти, Крис О’Дауд, Сали Хоукинс, Крейг Робъртс, Пади Консидайн и др.

Британската премиера е 4 април, а щатската 9 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. He cъм го гледал още, но пак си дадох сметка, че Миа Васиковска по принцип грам не ме кефи – изключенията са чудесните „Stoker“ и „Crimson Peak“.