Положението с телевизионните сериали започва да става неконтролируемо. Отвсякъде  никнат (като побеснели) любопитни проекти и честно казано, вече е трудно да им насмогваме – сега едва сварваме да ги следим като развитие, какво остава ако трябва да намерим време да ги изгледаме всички.

Поредният проект, който прибавяме в списъка си за „чекване”, е най-новата комиксова екранизация на NBC „Константин” („Constantine”), която е вдъхновена от популярния анти-герой Джон Константин от поредицата на DC „Hellblazer”. „Константин” следва енигматичния и непочтителен ливърпулски измамник и окултен детектив, който с неохота е приел ролята на защитник на света от тъмните сили.

По същия комикс преди години беше създаден „Константин” с Киану Рийвс и Рейчъл Вайс, който беше оплют тотално от феновете (и в голяма част от критиката). Ако трябва да бъдем честни, на нас филмът ни допада, дори повечко отколкото за „guilty pleasure”. Но за нашите чувства друг път.

Споменаваме филма, защото една от основните критики към него беше, че героят на Киану няма нищо общо с комиксовия първообраз. Сега – поне в това отношение – не може да има оплакване, защото Мат Райън, който ще изпълнява ролята на Константин в сериала, е просто едно към едно с комиксовия образ и за доказателство имаме първото официално промо.

Мат Райън като „Константин

Изпълнителният продуцент и един от създателите на сериала Дейвид С. Гойър (другият е Даниъл Сероун), който е обичаният заподозрян зад множество комиксови екранизации, също смята, че Мат Райън е точният човек за ролята:

„Фен съм на Джон Константин от първата му поява през 1985. Този Константин – визията на Нийл Маршал, въплътена от Мат Райън – изглежда сякаш е изскочил директно от кориците на комикса. Феновете, стари и нови, ще бъдат доволни.”

Ще видим колко ще сме доволни.

Режисьор на пилота, както вече сте видели от изказването на Гойър, ще е Нийл Маршал, който наред с модерната хорър класика „The Descent” е известен и с един от най-епичните епизоди на „Игра на тронове” – „Blackwater”. Освен Мат Райън, в ролите ще видим още Луси Грифитс, Харолд Перино, Чарлс Халфорд и др.

Константин” ще се появи по телевизионните екрани или късно тази година или в началото на следващата и ще се конкурира с другите комиксови сериали като „Gotham”, „Arrow”, „Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.” и предстоящия „The Flash”.

И последно, вижте две задкулисни снимки.

Константин - задкулисни снимки

Константин - задкулисни снимки

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *