Още от самото начало хипнотичният и сюрреалистичен „Enemy” ни звучеше като проект, който заслужава вниманието ни – първо, заради творческия екип начело с режисьора Дени Вилньов („Prisoners”) и Джейк Джиленхол, и второ, заради интересната история, създадена по романа на „The Double” на Жозе Сарамаго, но след като изгледахме пълния трейлър, спокойно можем да кажем, че това е един от филмите, които очакваме с най-голямо нетърпение.

Вижте го без допълнителна информация и подготовка, както – ако може да се вярва на хората, имали щастието да го гледат – е най-добре да се подходи и към самия филм.

Чудно просто. Обожаваме подобни филми. Гледайки трейлъра и четейки отзивите от фестивалите, не виждаме как той няма да присъства в личния ни Топ 10 за тази година. Желанието ни да го видим на голям екран е просто болезнено.

Като допълнение към трейлъра вижте и един чудесен плакат (въпреки че на нас май първият ни харесва повече), а веднага след него прилагаме и синопсиса, ако все пак имате необходимост от поне мъничко информация за сюжета.

Enemy - плакат

Enemy” е създаден по романа „The Double” на Жозе Сарамаго и разказва историята на Адам Бел – отчужден от приятелката си, депресиран и параноичен учител, който случайно открива своя абсолютно идентичен физически двойник, докато гледа филм, препоръчан му от колега. Бел прави всичко по силите си да открие своя „допелгангер” и когато това става, животът на двамата се свързва по странен и безвъзвратен начин.

Режисьор на „Enemy” е Дени Вилньов, а освен Джейк Джиленхол в двойна роля, във филма ще видим и Сара Гедон, Изабела Роселини, Мелани Лоран, Стивън Р. Карт. Джейн Мофат и др.

Премиерата е 14 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Изглежда чудно просто. Това ще се гледа задължително.
    Затворници беше страхотен филм. Все още имам вяра на Вилньов, докато не се е ичерпало момчето, както става с повечето млади режисьори след 5-6 филма… Примери коолкото щеш…

  2. По всичко изглежда, че засега Вилньов не върви към изчерпване 🙂