Още асоциации навява новият трейлър на „The Double”, подписан от Ричард Айоади – ако в информацията до момента сме намеквали за невротичната шантавост на Джеси Айзенбърг, то този трейлър окончателно ни убеди, че подсъзнателно от самото начало сме прокарвали паралели към актьорското присъствие на Уди Алън. И не само…

Атмосферата прилича и на Тери Гилиъм, нали? С тази мрачна стилизираност… Но стига сме заричали младия режисьор – от всичко видяно дотук, особено след притчата за змиите, ни се затвърждава впечатлението, че Айоади се е справил повече от интригуващо с класическия материал по Достоевски.

Двойната роля – на дребничкия чиновник и агресиивния му двойник, е сякаш правена по мярка за разнопосочния талант на Айзенбърг. И напомня шизофренните персонажи на Алън, не мислите ли?… Ще ни се да видим дали Васиковска ще е приятно-поддържаща, както се очаква, за да ни оправи малко впечатленията след ролята си в най-добрия филм за 2013 „Only Lovers Left Alive” (лично мнение! – б.а.).

Към Джеси и Миа в историята за света на един човек, превзет от негов пълен двойник, който е пълната му емоционално-психическа противоположност, се присъеднияват още Уолъс Шоун, Ясмин Пейдж, Ноа Тейлър, Джеймс Фокс, Кати Мориарти, Крис О’Доуд, Сали Хоукинс, Крейг Робъртс, Пади Консидайн и др.

The Double” се очаква на екран в Щатите на 9 май, месец по-рано ще се завърти във Великобритания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *