След три години очакване и след изключително успешен фестивален показ, „Jodorowsky’s Dune” на Франк Павич, посветен на неосъществения свръх-амбициозен проект на Алехандро Ходоровски да екранизира „Дюн” на Франк Хърбърт, най-накрая ще се появи и на редовен кинопоказ и в тази връзка получаваме нов трейлър и плакати на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=xgvgS_s9DPU

Съжаляваме за много неосъществени филмови проекти, като „The Defective Detective” на Гилиъм, „Наполеон” на Кубрик, „Зов за завръщане” на Кроненбърг и „Crusade” на Верховен, но за „Дюн” на Ходоровски най-много ни е яд. Гледаме този трейлър и ни се плаче от загубата на потенциален шедьовър. Сигурни сме, че след самия филм ще се чувстваме още по-зле, въпреки че според отзивите е изключително свеж и приятен.

А сега вижте и два фантастични постера.

Jodorowsky’s Dune

Jodorowsky’s Dune - Мондо плакат

Режисьор на „Jodorowsky’s Dune” е Франк Павич („N.Y.H.C.”), а във филма участват самият Ходоровски, Гари Курц, Никълъс Виндинг Рефн, Мишел Сейду, Х. Р. Гигер и др. Премиерата е 21 март 2014.

Засега няма изгледи „Jodorowsky’s Dune” да се появи у нас, но за сметка на това скоро ще видим последния филм на Ходоровски (първият от 23 години насам) „The Dance of Reality”, което е просто прекрасно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Що не вземат да направят филма, а не някакъв псевдо-научен документален филм…
    Материала го има. Трябва само свестен режисьор и 150 милиона долара. Поне е сигурно, че ще си ги избие 🙂