Сниманият у нас „Hitmen” на Ксавие Жен, в който ролята на изключително популярния Агент 47 се изпълняваше от Тимъти Олифант, беше един от многото несполучливи опити популярна видео игра да бъде пренесена успешно на голям екран. Филмът имаше своите моменти, но като цяло беше разочарование, в това число и Олифант, който сам по себе си стоеше добре, но не беше това, което феновете очакваха от гологлавия агент с баркод на тила.

Сега Fox ще се опитат да поправят нещата – всъщност те опитват от едно определено време, но не сме имали възможност да отразим намерението им – с подготвяния от дебютанта Александър Бах своеобразен римейк, озаглавен „Агент 47” („Agent 47”) в който титулярната роля ще се изпълнява от Рупърт Френд. Той замени Пол Уокър, който, както знаете, почина при нелеп автомобилен инцидент.

Снимките на „Агент 47” се очаква да започнат следващата седмица в Берлин и Fox, да не повярва човек, са решили (чрез IGN) да ни покажат Френд в ролята, вместо да чакат сниманите с телефон неофициални кадри да развалят удоволствието на феновете. Не че тази официална задкулисна снимка е нещо специално, де, но въпросът е принципен.

Рупърт Френд като новия Агент 47

Честно казано, не смятаме, че и този филм ще се получи, даже смятаме, че ще е по-зле от първия, подобно на продълженията на „Призрачен ездач” и „Наказателят”. Страхуваме се, че една от причините ще е и Рупърт Френд. Има нещо в това момче, което не ни допада особено – винаги ни е малко „meh”, включително и в „Homeland”. Все още не сме гледали „Starred Up” на Дейвид Макензи (филмът ще бъде на София Филм Фест), за който получи добри отзиви, но дори и да ни допадне, това няма да промени мнението ни за „Агент 47”.

Още веднъж, режисьор на филма ще е Александър Бах, а освен Френд, в ролите ще видим Закари Куинто, Емилио Ривера, Хана Уеър и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. От началото до края на Starred Up си мислех само едно – гледа ми се филм с Тим Рот, та образно казано – да пия едно хубаво уиски след 2 ч. пиене на Блек Рам и тн.