За огромно наше съжаление, на този етап се разминаваме с „The Zero Theorem” на Тери Гилиъм – а имаше голяма възможност той да се появи на предстоящия 18-ти София Филм Фест, но все още има някакъв шанс, колкото и малък да е той, да го видим на голям екран.

Междувременно, докато се изяснява случая с родното разпространение, нищо не ни пречи да продължаваме да следим развитието на рекламната кампания на филма. Най-новият ъпдейт идва под формата на три видеа от типа „зад кулисите”, които представят поглед към костюмите, сценографията (с акцент главният декор на „Мancom”) и работата на режисьора Тери Гилиъм.

Коен Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениалният и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Коен, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Коен, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Коен да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и той и Management търсят. Този костюм и съпътстващият го компютър ще направят инвентаризация на душата на Коен и така или ще докажат или ще опровергаят Нулевата теорема.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Лукас Хеджес, Санджийв Баскар и др.

Британската премиера на филма е 14 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *