С риск да се повторим, „хипнотичният и сюрреалистичен” „Enemy” на Дени Вилньов е филм, който очакваме с огромен интерес и за който сме сигурни, че на края на годината ще присъства в личния ни Топ 10. Обикновено подобни убеждения водят до тежки разочарования, но в случая нямаме подобни притеснения, точно както нямаме притеснения за новия филм на Пол Томас Андерсън или на Скорсезе, или пък на Финчър. Не че искаме да правим качествени или каквито и да е други сравнения, просто в тези случаи знаем със сигурност, че ни чака нещо добро.

Но да не философстваме излишно, особено след като рекламите на филма – и старите и новите – са достатъчно красноречиви. А най-новите реклами са: един нов нецензуриран трейлър, който, наред с всичко друго, за стотни от секундата показва любопитния паяк от първия плакат; видео зад кулисите заедно с едно кратко интервю с Джиленхол и Вилньов от Торонто; нов плакат и един куп снимки. Вижте ги.

Завършваме с един инстаграм тийзър и с официалния синопсис.

Enemy” е създаден по романа „The Double” на Жозе Сарамаго и разказва историята на Адам Бел – отчужден от приятелката си, депресиран и параноичен учител, който случайно открива своя абсолютно идентичен физически двойник, докато гледа филм, препоръчан му от колега. Бел прави всичко по силите си да открие своя „допелгангер” и когато това става, животът на двамата се свързва по странен и безвъзвратен начин.

Режисьор на „Enemy” е Дени Вилньов, а освен Джейк Джиленхол в двойна роля, във филма ще видим и Сара Гедон, Изабела Роселини, Мелани Лоран, Стивън Р. Карт, Джейн Мофат и др.

Премиерата е 14 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Имаше един филм на Кийоши Куросава с подобен сюжет. 🙂 Очертва се наистина голям филм.

  2. Doppelganger има предвид предполагам, но „подобен сюжет“ е доста пресилено…