Джай Кортни е Кайл Рийз

Преди време в интернет се появи неприятната информация, че продуцентската компания на Меган Елисън Annapurna се е оттеглила от финансирането на предстоящия нов филм (и евентуално тв сериал) „Terminator: Genesis”. Това обаче не е истински лоша новина, тъй като причините за оттеглянето на Annapurna не са някакви финансови или творчески проблеми,  а простият факт, че филмът не отговаря на профила на компанията, която последните няколко години си изгради име с независими филми като „Беззаконие”, „The Master”, „Враг номер едно” и  по-скорошните „Тя” и „Американска схема”. Освен това, Елисън остава изпълнителен продуцент наравно с брат си Дейвид, чиято компания Skydance сега поема почти цялото финансиране (с малко помощ от страна на Paramount).

Не, лошата новина определено не е това. Лошата новина пристигна вчера и тя е, че след усилена кастинг битка, за иконичната роля на Кайл Рийз е избран Джай Кортни. Или поне това съобщават от Variety. По нашето скромно мнение Кортни (който сме имали възможност да гледаме в „Джак Рийчър”, „Аз, Франкенщайн” и разбира се, в супер трагичния „Умирай трудно: Денят настъпи” като сина на Джон Маклейн) е едно от най-големите дървета сред по-младите актьори, пред който дори и Чанинг Тейтъм изглежда прекалено изразителен. А макар и логични, сравненията със Сам Уортингтън са просто неуместни, тъй като последният от време на време има поне някакви проблясъци. Джай Кортни е последното допълнение към големите роли във филма, които в момента се заемат от Джейсън Кларк (Джон Конър), Емилия Кларк (Сара Конър) и Арнолд Шварценегер (Терминатор).

Снимките на „Terminator: Genesis” се очаква да започнат на 21 април в Ню Орлиънс, а за сюжета все още не се знае нищо (или поне нищо сигурно), освен че ще бъде начало на нова трилогия. Премиерата е насрочена за 1 юли 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Напоследък има много странни кастинг идеи. Като тези за новата великолепна четворка 😀

  2. Пишете глупости, Джей си е много добър актьор… Гледайте първия сезон на сериала „Спартак“ („Кръв и пясък“) и пак ще си говорим!