Чип и Дейл със собствен игрален филм

„… но тогаааава идват Чип и Дейл с дръзкия отряд – ЧипЧипип, Чип и-ии Дейл, извикай само, ЧипЧипип, Чип и-ии Дейл, дайте рамо, ако закъсаш и не ти върви, не се плаши, а запомни, ЧипЧипип, Чип и-ии Дейл…!”

Кхъм! Извинете ни. Налегнаха ни малко спомени и се обади детското в нас. В началото на седмицата стана известно, че Disney са приели идеята на Робърт Ръган да направи пълнометражен филм за прочутите бурундуци (точно това е наименованието на тези северноамерикански катерички!) Чип и Дейл. Филмът ще бъде хибрид между реални кадри и CG образи по модела на „Алвин и чипоносковците”, „Гарфийлд” и „Смърфовете” и ще разказва за създаването на детективската агенция „Спасителен отряд”.

Двете катерички имат дълга история – още от 1943 година те присъстват в множество анимации на Disney, а през 1989 се сдобиват със собствено тв-шоу (споменатия „Спасителен отряд”), в което се изявяват като детективи, помагащи на животни изпаднали в беда, като Чип винаги е мозъкът на операциите, а Дейл осигурява забавните моменти.

Принципно сме огромни почитатели на Чип и Дейл и тяхната компания, затова сме леко скептични към игралната версия (особено като се сетим за помии като „Мечокът Йоги” или „Смърфовете 2”), но се надяваме, че Робърт Ръган ще ни предложи нещо шантаво и авантюристично в стила на някои от неговите творби, които са ни попадали пред очите. Например като игралната интерпретация на Уайли Койоти и Роудрънър или бруталната реклама на Durex.

http://www.youtube.com/watch?v=Uqt3Zb7BItA

А тук пък може да си припомните ужасно „влизащата” песничка (чиито текст цитирахме по-горе) от интрото на „Чип и Дейл: „Спасителен отряд”, която едно време си припявахме като луди.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Настроен съм доста скептично. По-добре, да направят пълнометражен анимационен филм, отколкото игрален със SGI катерички. Опитът показва, че повечето такива не струват. Да се надяваме, че този ще е сред малкото хубави.

  2. Те видяха ,4е Крадци на ядки ,който е пак с катерици имаше успех ,ина4е Чип и Дейл ми беше едно от любимите филм4ета като малък и преди няколко дена си мислих ,защо още не са направили съвременна версия 🙂