Сесар Чавес е борец за граждански права и профсъюзен деец, жител на Аризона, вторият мексиканец, получил Президентския медал за свобода посмъртно, след като си отива от този свят през 1993 на 66 години.

С вдъхновяващия си пример неговите живот и дело се превръщат в подтик за Диего Луна (един от прекрасните актьори от „И твойта майка също”) да направи поредния си филм като режисьор. Главната роля е поверена на Майкъл Пеня, а поддържащите са раздадени на Америка Ферера, Розарио Доусън и Джон Малкович (ех, и този гений остарява…).

Ето и как изглежда тържествено-бомбастичния трейлър.

Не е добър ход за хора като Диего да използват отживели методи в трейлър-композициите: аплаузи, кресчендо, „Не ме е страх вече!” – wtf? Колкото и добре да се е справил младият режисьор, само като видя подобен клиширан трейлър и ми се отщява да гледам каквото и да било, ако ще да е за самия Нелсън Мандела.

Този американски „бунтовник” се е посветил на ненасилието в битката срещу алчността и предразсъдъците, с една цел – подобряване на живота и условията на работа на работниците във фермите. Въпреки отдалечеността във времето, историята на Чавес звучи доста актуално и в 21 век, след години, погълнати от различни варианти на икономическа криза.

Cesar Chavez” е включен рв програмата на Берлинале 2014, който започва току след десетина дни, а разпространението на филма на щатска територия е предвидено за края на месец март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *