В приповдигнато настроение от факта, че на предстоящия през месец март София Филм Фест не само ще видим и двете части на супер-очаквания „Nymphomaniac” („Нимфоманка”) на Ларс фон Триер, но ще можем да се насладим и на негова ретроспектива – включваща всичко от супер любимия ни „Елемент на престъпление” до „Меланхолия”, в това число и култовия ТВ сериал „Кралството”, затова ви предлагаме да видите един нов трейлър.

Той представя втората част на филма и за разлика от първия трейлър няма голотии. Въпреки това, пак си е странен и не бихме казали, че е свръх-подходящ за гледане в работна обстановка. Също така има едно от най-изненадващите и смахнати музикални оформления, които сме виждали напоследък.

Сега цял ден ще си пеем „Burning Down the House”…

„Nymphomaniac” е необузданата и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Българската премиера на филма ще е на 18-ия София Филм Фест, който ще се проведе от 6 до 23 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. За тоя филм не знам ама на скоро гледах един френски филм и е добър : за 17 годишна ,която не може да се влюби и става проститутка.Който иска да го гледа Jeune & jolie се казва

 2. Jeune & jolie е чуден …. по френски – не е за парите …не е за секса …. в крайна сметка е за ….(love and affection) …. Проститутка мисля, че е малко силна дума …. звучи някак браншово – без да съдържа очевидното търсене на независимост и предприемане на първите (несигурни) индивидуални стъпки в този голям и объркан свят ….по-скоро може би self-employed….

  Реквием на Моцарт може да е в трейлъра поради 114 причини – половината вероятно са валидни … Идва на място и в общи линии подсказва, че през март ще има вълнения – и много възможни възприемания … Зрителите ще са активни (съ)участници в каквото-и-да-е-това-което-става….

  На едно място прочетох, че секса в Nymphomaniac бил студен и дистанциран – а не стимулиращ… Това малко ме разтревожи …

 3. Мисля, че ще бъдеш разочарован, ако си очаквал да намериш романтика и любов в Nymphomaniac 😀

 4. Jeune et Jolie всъщност е за тийнейджърското отегчение и бунт, за никаква love and affection не става дума.

 5. Това ще е мега тъпо.

  Било лека и поетична история.От видяното до момента аз не виждам нищо леко и поетично.

  Ако боят с колан или каквото е ви се струва леко и поетично….. ми ок.

  История за жена която се шляпа с първия срещнат. Какво поетично има в това?

  Кому е нужно такъв филм? Аз пари за това не бих дал.

  Ако искам порно знам от къде да намеря. 😉

  И моля не започвайте че това е филм за живота и т.н. Това си е порно!!!

 6. @Анита
  Трябва да е било някаква ранна версия на синопсиса. Не съществува вселена, в която бих превел “wild” като “лека”. 🙂 🙂

  @Ivcho
  Поетичното е моя грешка, но твърдо не съм съгласен, че в боя с кола, „шляпането“ и т.н. не могат да са поетични. И филмът няма да е порно! Първите отзиви са, че няма много секс или поне не е акцент.

 7. @Анита
  Слава богу, че става дума за филм в който различни казани неща може да са валидни …
  Това, което казваш ти може да е така … Това, което казвам аз също може да е така – и в случая според мен е точно така: възрастния клиент с който става еди-какво-си не търси само секс (въпреки, че със сигурност и това) – и тя като предлагаща секс и въпреки, че е мотивирана от парите като такива (най-вече, защото и дават ново непознато досега чувство на независимост) – категорично не го прави само заради тях … Тогава – той защо е там ? И тя – защо е там?
  Не е случайно това, че Озон избира да приключи след последната сцена – в която да затвърди вече заседналото в зрителя подозрение, че неочаквано, непланирано, непредвидено и необяснимо как между тях все пак се е родило „нещо“ – интерес отвъд привидния такъв, топлина отвъд тази на хотелската стая, tenderness отвъд „професионалната“ любезност… Това не е централната тема – и не е вероятно първопричината да се напише сценария и направи филма… но е факт сред всички други факти, които Озон не може да игнорира и съответно леко, ефимерно и пестеливо го маркира.
  Целият епизод със съпругата, която настоява пак да отиде в хотелската стая – нямаше да го има…ако това, което казвам аз не е нещо, което също е вътре …

 8. Не четох внимателно какво се казва, защото филмът („Jeune et Jolie“) ще дойде на феста и не искам да си го развалям. 🙂 Искам да кажа обаче, че Озон е доста качествен режисьор! Единствения му филм, който съм гледал и откровено неми харесва, е „Басейнът“, а последния му – „В къщата“, ми е в Топ 10 на миналата година.