След дълго очакване „A Most Wanted Man” на Антон Корбин най-накрая ще има своята премиера и тя ще бъде на започващия след две седмици фестивал в Сънданс. Предполагаме, че много скоро след това ще получим и официалната дата, на която най-новата екранизация по Джон Льо Каре ще се появи и в кината на редовен показ.

Във връзка с предстоящата премиера получаваме първия си истински поглед към филма  (отличния „sales” трейлър, който видяхме преди половин година, беше неофициален и съответно беше свален доста бързо), идващ под формата на международен трейлър.

Ако трябва да бъдем абсолютно честни, трейлърът не ни грабва толкова, колкото ни се искаше (както беше с рекламите на „Дама, поп, асо, шпионин”, с който сравненията са неизбежни), но това не се отразява на очакванията ни и „A Most Wanted Man” все още е сред „must see” заглавията ни за годината. То и няма как иначе с подобен творчески екип.

Ето какво знаем за сюжета:

A Most Wanted Man” е модерен шпионски трилър, разказващ за нелегален емигрант, укриващ се от закона – измъчван и белязан полу-руснак и полу-чеченец, който се появява в ислямската общност на Хамбург, за да търси помощ. Той иска да си върне богатството на мъртвия си баща и скоро влиза в контакт с британски частен банкер и млада адвокатка, твърдо решена да защитава правата на потисканите емигранти. Нищо около младия човек обаче не се връзва. Дали е жертва, крадец или по-лошо – екстремист с твърди намерения да разрушава? Отговорите на тези въпроси трябва да намери брилянтен шеф на германски екип шпиони, който трябва да нареди пъзела, преди не е станало твърде късно.

Режисьор на „A Most Wanted Man” е Антон Корбин, а в ролите са Филип Сиймур Хофман, Рейчъл Макадамс, Робин Райт, Уилям Дефо, Даниел Брюл, Григорий Добригин, Франц Хартуиг, Костя Улман, Райнер Бок, Шарлоте Шваб, Нина Хос, Макс Волкер Мартенс и Мартин Вутке.

Премиерата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments