Марк Хамил, Кари Фишер и Харисън Форд

Промени, промени, промени. Има новини откакто Майкъл Арндт напусна „Eпизод VII” на Star Wars. Неговата визия за сюжета е била фокусирана върху наследниците на героите от оригиналната, първоначална трилогия, докато Дж. Дж. Ейбрамс има желание да разкаже за познатите ни персонажи в „Eпизод VII”, а да продължи с наследниците им в VIII и IX. Сред поддръжниците на идеята на Арндт е бил и самият Джордж Лукас, но той вече няма „глас” в обсъждането и ще трябва да се примири с решението, до което стигнат Ейбрамс и президента на Lucasfilm Катлийн Кенеди. Междувременно режисьорът продължава срещите си с всякакви актьори, които може да се, а може и да не се класират за поддържащи роли – Бенедикт Къмбърбач, Чуетел Еджиофор, Майкъл Б. Джордан, Майкъл Фасбендер, Адам Драйвър, Хюго Уийвинг, Джеси Племънс.

Ако слуховете са верни, Хан, Люк и Леа ще се появят в целия си блясък, с благородната патина на времето, а като поддържащи образи в епизод VII ще имат роли и техните наследници. С промяната на контекста идват и кастингите на актьори в малко по-различна от младежката възраст. За Фасбендер и Драйвър все още не се коментират възможните персонажи, докато за Уийвинг се предполага, че го гласят за имперски командващ. Според THR в момента се търси „около 20-годишна актриса, която е или мулатка, или афроамериканка – според слуховете това ще бъде дъщеря или внучка на Оби-Уан Кеноби”.

Промените са значителни и не можем да сме сигурни как ще се отразят върху очакването на следващите епизоди, но… това си е филм в Дж. Дж. Ейбрамс и ще видим как ще се справи с позиционирането на Марк Хамил, Кари Фишер и Харисън Форд като главни герои в екшъна на цял епизод. Въпреки огромната доза скептицизъм, очакването си остава също толкова огромно – в това никой не се съмнява, нали? Снимките ще трябва да започнат през лятото, ако се запази премиерната дата за епизод VII – 18 декември 2015 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *