към 7-ма глава от „Nymphomaniac”

След поредица реклами, в които секса и удоволствието бяха изведени на показ, в най-новия поглед към „Nymphomaniac” („Нимфоманка”) на Ларс фон Триер, те остават на заден план, след като главната героиня Джо прави опит да се отърве от собствената си сексуалност. Вижте как в най-новия откъс, представящ седма глава от филма, озаглавена „Огледалото”, но преди това хвърлете едно око на краткото описание на главата, обясняващо част от символиката зад това, което ви предстои да видите.

Глава 7 – Огледалото

Образът, който виждате в огледалото, на пръв поглед изглежда като точна реплика на обекта, който гледате. Но всъщност това не е вярно – образът е винаги огледален и в този смисъл променен, е просто версия на обекта.

Джо се опитва да се отърве от сексуалността си.

Според официалния сайт на филма, следващият ъпдейт е предвиден за Коледа и по всяка вероятност това ще е представянето на последната, 8-ма глава озаглавена „The Gun”. Само можем да гадаем за какво ще става въпрос и колко точно извратено ще е то.

Докато чакате, припомнете си официалния синопсис, както и останалите рекламни материали до момента.

„Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Nymphomaniac”, който е с обща продължителност над 4 часа, ще бъде разделен на две части. „Nymphomaniac: Part One” ще дебютира в американските киносалони на 21 март 2014, а от 6 март ще е достъпен на VOD. „Nymphomaniac: Part Two” ще стартира на 18 април 2014, а на VOD ще е от 3 април.

Датската премиера е 25 декември. У нас филмът ще се разпространява от Арт Фест.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *