Докато „Игрите на глада” със своя втори филм „Възпламеняване” са все още по върховете на бокофис класациите, в края на седмицата имаме хубав повод да се потопим в света на Панем и модата на Капитола на родна земя с „Бала на трибутите”, който организират издателство „Екслибрис” и сайта „Аз чета”. Събитието, вдъхновено от книжната поредица на Сюзан Колинс, е на 14 декември от 17:00 ч. в НДК по време на Панаира на книгата и ще има конкурсен характер.

От участниците в Бала ще се очаква да разгърнат своето въображение и покажат своята собствена интерпретация на модата в „Игрите на глада”. Специално 5-членно жури ще оценява костюмите и за най-добрите ще има специални награди.

Модата в света на „Игрите на глада” е едновременно оръжие и послание, което дава възможност и на най-смелото въображение да се развихри. От облеклото на миньорите в окръг 12 до екстравагантните тоалети на жителите на Капитола всяка дреха, татуировка и цвят имат своето значение. Затова и един от най-любимите герои на читателите е стилистът Цина, който първи превръща Катнис в сойката-присмехулка, символ на назряващата революция. Всичко това е силно вдъхновяващо и за холивудските дизайнери, създали визията и стила на дрехите за филмовата адаптация. Триш Самървил, която работи върху костюмите в екранизацията, създава колекцията Capitol Couture, вдъхновена изцяло от Катнис и Игрите.

„Това ще бъде изящно предизвикателство, вдъхновено от модата на Капитола и костюмите в трилогията на Сюзан Колинс „Игрите на глада”, където специално внимание е обърнато на визията на всеки един от героите, в която е вплетена силна символика”, споделят организаторите на събитието.

Партньор на събитието е онлайн магазинът за развлекателен софтуер и книги Ozone.bg., а  „Операция кино” (operationkino.net ) заедно със студентското радио „Реакция” и сайтовете „Детски книги” (detskiknigi.com) и „Под моста” (podmosta.bg) са медийни партньори..

Повече за събитието може да се научи на страницата на трилогията „Игрите на глада“ във Facebook (https://www.facebook.com/igritenagladabg) и на специално създаденото Facebook-събитие за Бала (https://www.facebook.com/events/393527804083126/)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *