Малко се позабавихме с тази новина – пълният трейлър на „Pompeii” на Пол У. С. Андерсън е в нета вече от няколко дни – но както е казал народът, по-добре късно, отколкото никога. И знаем, че в случая закъснението ни не е голяма работа, но въпросът е принципен.

По същество, в коментара ни към тийзър трейлъра на „Pompeii” споменахме, че филмът е на дъното на очакванията ни за качествен филм, но ако Андерсън заложи на здравата екшъния и на ефектите, може да се получи някоя развлекателна тъпотийка, която да си изгледаме с кеф – дето му се вика „guilty pleasure”.

Е, явно ще получим точно това, защото макар и в първата си половина трейлърът да показва част от историята и взаимоотношенията на героите, основният акцент са именно екшънът и ефектите, пресъздаващи по бомбастичен начин избухването на Везувий и разрушаването на Помпей. Вижте.

Две неща минаха през съзнанието ни, докато гледахме кадрите. Първо, че Емерих ни показа подобен тип разрушения далеч по-добре в „2012”, и второ, че деколтето на Джесика Лукас беше далеч по-ефектно от всичко останало в трейлъра. Предвид естеството и целите на филма обаче, няма да се заяждаме излишно – никой не очаква чудеса него.

Pompeii” ще разкаже историята на келтския гладиатор Майло, който е влюбен в дъщерята на своя собственик, Колумбия (Емили Браунинг), която обаче е обещана като дълг на безскрупулен римски сенатор. В деня, в който Майло научава тази новина, той разбира още, че той самият е продаден на нов собственик, най-добрият му приятел ще участва в битка, която няма как да спечели, и Майло просто няма начин да се справи с всичко накуп. Точно когато изглежда, че нещата не могат да станат по-зле, вулканът Везувий избухва, обгръщайки Помпей с милиони тонове пепел и в крайна сметка, сривайки го със земята.

Режисьор на „Pompeii” е Пол У. С. Андерсън, а в ролите ще видим Кит Харингтън, Емили Браунинг, Кийфър Съдърланд, Джаред Харис, Кери-Ан Мос, Паз Вега, Джесика Лукас, Адеуалей Акинуйе-Агбаже и др.

Премиерата е 21 февруари 2014.

Pompeii

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. „…и в крайна сметка, сривайки го със земята“
    Все пак доста се е запазило – можеше поне с това да се съобразят.
    И преди си изглеждаше зле и сега още повече. 😉

  2. Не може главният ти герой да се казва Майло… По-добре да си пусна „Маската“. Там и ефектите са по-качествени!

  3. Филмът със сигурност ще е много тъп, но аз ще го гледам на кино, щото като гледам вулкани и стълбовете пепели, се подмокрям от геоложки кеф 😀 А, като видя образуването на калдерата и помитането на Помпей ще се изпразня в киносалона 😛

    Кой иска да го гледа на кино с мен? 😛