Теодор Рузвелт и Уилям Хауърд Тафт

Друго си е да си имаш студио, да си осигуряваш права и да практикуваш безгрижно любимата си професия, създавайки нагледен материал по история. Мистър Стивън Спилбърг безспорно си е заслужил всички тези „екстри” и е решил да продължи сътрудничеството с носителката на „Пулицър” и автор на „Линкълн” Дорис Кърнс Гудуин. DreamWorks Studios започват проект по книгата на Гудуин „The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Howard Taft, and the Golden Age of Journalism”, която пресъздава приятелските и съпернически отношения между щатските президенти с номера 25/26 и 27.

Както ни подсещат информационните източници, импулсивният Рузвелт и разсъдителният Тафт са били добри приятели, с история по отношение на сътрудничеството в политиката. Президентската кампания през 1912 година слага край на това – двамата успяват да разделят приятели, колеги и дори самата републиканска партия, което всъщност е и една от причините за смяната на курса в американската история. Защото за президент е избран демократа Уидроу Уилсън, слага се край на прочутия американски „изолационизъм”, Щатите се включват в Голямата война, после Уилсън е инициатор за създаването на Обществото на народите и вече няма излизане от политиката… Гудуин споделя, че „не може да си представи по-добро предложение от това да работи със Спилбърг и DreamWorks отново – този път за да вдъхнат живот на Теодор Рузвелт и Уилям Хауърд Тафт”.

За момента е рано за информация кога филмът ще навлезе в своя „продукционен” период, нито дали самият Спилбърг ще се заеме с режисурата – той все още не е решил, а ние стискаме палци да си каже „защо пък не, още двама президенти?” Книгата на Гудуин излезе в щатските книжарници през изминалата седмица, на 5 ноември. Авторката е носителка на награда „Пулицър” за История през 1995 година с биография, посветена на Франклин Делано Рузвелт и неговата съпруга – „No Ordinary Time: Franklin and Eleanor Roosevelt: The Home Front in World War II”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *