Нийл ЛаБют определено е талантлив режисьор и сценарист, с интересни филми зад гърба си – като „In the Company of Men” и „Nurse Betty”, но той се препъна толкова тежко с печално известния и смехотворен римейк на „Wicker Man”, че оттогава е изпаднал в сериозен творчески нокдаун и в последвалите „Опасен съсед” и „Смърт на погребение” няма почти нищо от хапливия му и оригинален стил.

Трябва обаче да му засвидетелстваме уважение, че продължи работа (което е най-добрата форма на терапия), вместо да прекара няколко години в самосъжаление, и сега по всичко изглежда, че най-накрая е преодолял „травмата” и е направил филм, който е на нивото, ако не и по-високо от старите му произведения.

Става въпрос за „Some Velvet Morning” със Станли Тучи и Алис Ив, който беше показан на фестивала в Трайбека и който си спечели доста положителни ревюта. Филмът представлява камерна история за мъж на име Фред, който се появява на прага на любовницата си Велвет с багажа си и с информацията, че е напуснал съпругата си. Той обаче не получава посрещането, което е очаквал.

Вижте трейлъра на филма, който ще ви даде малко повече подробности за това, което можете да очаквате.

Първо, обожаваме камерни филми и второ, Тучи и Ив са ни големи любимци и в комбинация с видяното и добрите отзиви, които чуваме за филма, си го отбелязваме в списъка със заглавия, на които задължително искаме да хвърлим едно око. Проблемът е, че подобни филми идват рядко дори и по фестивали, така че ще трябва да чакаме появата му за домашно „ползване”.

Сценарист и режисьор на „Some Velvet Morning” е Нийл ЛаБют, а в ролите са Станли Тучи и Алис Ив. Премиерата е 13 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *