Накратко, покрай отразяването на „Rosewood Lane” сме споменавали, че въпреки че остро осъждаме и заклеймяваме педофилските изстъпления на Виктор Салва („Лунен прах”), харесваме работата му като режисьор и сме големи почитатели на продуцирания от Франсис Форд Копола хорър „Jeepers Creepers”.

Въпреки че не бе особено добре приет от критиката, през 2001 „Jeepers Creepers” пораздвижи доминирана от безчет имитации на „Писък” мухлясала хорър обстановка от онова време и донесе приличен боксофис, който се оказа достатъчен, за да се спретне продължение. „Jeepers Creepers 2” излезе по кината две години по-късно и също беше скромен финансов хит, което естествено доведе до сериозни разговори за евентуална трета част, озаглавена „Jeepers Creepers III: Cathedral”. Въпреки слуховете обаче, че по филма се работи усилено, той така и не видя бял свят.

Сега, 10 години по-късно, STYD съобщават, че около проекта отново има раздвижване и че вече дори е имало един ден снимки. Този ден обаче не е част от снимачния процес, а е по-скоро с цел да се осигури финансиране, така че все още няма 100%-во потвърждение, че филмът ще го бъде. Официалният коментар на Салва е следният:

„Най-накрая май има добри новини за тези, които искат да се завъртят камерите на трети „Jeepers” филм.”

Принципно нямаме много вяра на това „май има добри новини”, ама ще видим.

Както можете да се досетите, за евентуалния сюжет също няма никаква информация. Дали ще видим стария вариант на „Jeepers Creepers III: Cathedral”, в който оцелялата от първия филм Триш се съюзява с Джак Тагърт и сина му, за да сложат край на терора на „the Creeper” веднъж завинаги, или ще видим съвсем друга история – била тя продължение или рибут – все още не е ясно.

Не знаем какви точно са шансовете за осъществяването на този проект, но стискаме палци. Стискаме и ако стане, крайният резултат да е по-близък до първия филм, отколкото до втория.

А сега вижте един стар промо плакат.

Завършваме тази новина с една риторична чуденка за това какво се случи с последния филм на Виктор Салва „Haunted”. Преди две години се завъртя един не лош тийзър трейлър (може да го видите отдолу) и после филмът потъна вдън земя. Надяваме се колкото и да е тъп, в крайна сметка да види бял свят. Ако въобще е заснет изцяло, де.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Мисля, че вече мина времето за продължение 🙂 По-добре ще е да го оставят да лежи на вече създадената си слава… така само ще размътят водата излишно 🙂