Очевидно е, че опитите на различни продуцентски къщи да съживяват едновремешни култ-класики няма да се прекратят скоро, но пък колкото по-често получават откази от утвърдени режисьори, толкова по-голяма е възможността „периферни” киноспециалисти да се пробват да седнат на стола с най-тежките отговорности. Споменавали сме (вече отдавна) различните варианти на екипи, включително режисьора Хуан Карлос Фреснадийо и потенциалния боец на Райън Рейнолдс, като известно време нещата бяха оставени на мира.

Сега рестартирането на „Шотландски боец” ще се активизира от Summit с факта, че са наели за режисьор Седрик Никола-Троян. Ако се питате дали сте чували това име – не сте, новият филм ще е режисьорски дебют на отговорника за ефектите и режисьор на втория екип на „Снежанка и ловецът”. Сценарият трябва да бъде написан от Арт Маркъм и Мат Холоуей, които са писали „Железният човек”, а сега се очаква да се придържат доста стриктно към сюжета на оригинала от преди 27 години.

Режисьорът бил заклет фен на всичко, свързано с „Шотландски боец” (включително и съществуваща телевизионна поредица!). Според него идеята за историята е интересна и заради обединяването на елементи от уестърните, пътуване във времето, фентъзи акценти, много екшън и съвременност. Продуцентите без съмнение вървят по стъпките на оригинала с избора си на режисьор – ще се доверят на инстинкта на почитателя на митологията така, както през 1986 режисьорът Ръсел Мълкахи е изградил първият филм около собственото си визуално усещане за историята. Продуценти ще бъдат Нийл Х. Мориц и Джъстин Лин („Бързи и яростни 6).

На този етап няма никаква яснота за актьорския екип, но при преклонната възраст на Шон Конъри вече няма никакъв шанс да го видим отново в ролята на ментор. Може пък самият Кристоф Ламбер да се навие да играе „символична връзка” между спомена за оригинала и бъдещата му ре-инкарнация. Ще видим…

За опресняване на спомените, предлагаме трейлър от миналото:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *