Aningaaq

Обикновено когато стане дума за късометражки – companion, spin-off, viral клипове и други, които придружават даден филм, те или се явяват като част от рекламната кампания и ги виждаме далеч преди самия филм, или пък под една или друга форма присъстват в него, като в най-краен случай са под формата на добавена сцена след надписите. Случаят с „Aningaaq” обаче е друг.

Aningaaq” е 8-минутен късометражен филм, дело на Хонас Куарон (съсценарист на „Гравитация” заедно с баща си Алфонсо Куарон), който макар и да е пряко свързан с една от по-емоционалните сцени в „Гравитация”, още от дебюта си на тазгодишния фестивал във Венеция си се разпространява съвсем отделно и по никакъв начин не е използван за реклама на големия си събрат.

Първоначалната идея е била „Aningaaq” да бъде екстра към Blu-ray изданието на „Гравитация”, но след успеха му по различни фестивали Warner Bros. са решили да го предложат за номинация за „Оскар” в категорията късометражен игрален филм. И дали в тази връзка – за да създадат по-голяма шумотевица около него, с което да увеличат шансовете си за награда – или поради някаква съвсем друга причина, филмчето вече е пуснато онлайн и можете да го видите в пълнота.

Общо взето, не е задължително да сте гледали „Гравитация”, за да му се насладите, но ако сте, определено ще получите един допълнителен, силно положителен нюанс. Вижте.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *