Фестивалните фаворити обикновено имат нелека разпространителска съдба, затова няма да пропуснем да представим британския трейлър на „Like Father, Like Son”. Най-новата творба на Хирокадзу Корееда спечели вниманието на критиката в Кан плюс награда на журито, както и „special mention”-признание от Екуменическото жури на същия фестивал, който вече доста десетилетия е един от петте най-авторитетни кинофоруми в света.

Историята, както сте се досетили от трейлъра, проследява две семейства, чиито деца са били разменени в болницата – без умисъл, най-вероятно от невнимание. Отношенията между родителите и малките им наследници се простират далеч отвъд кръвната връзка и някак не е възможно да се обмисля проста размяна на момчетата. Дори само от трейлъра може да се провиди, че Корееда пресъздава прекрасен драматичен сюжет, с деликатен акцент върху любовта, споделена между родители и деца. Ясно е, че този филм трябва да се види!

За огромно съжаление, още в Кан DreamWorks са купили правата за римейк – нали се сещате в какъв кич може да се превърне подобна история, пре-правена от вездесъщите „спецове” в името на зрителското внимание. Обзалагаме се, че в Щатите оригиналният филм няма да види екран, но пък светът има късмет, защото до края на октомври „Like Father, Like Son” ще бъде показан на около 30 международни фестивала, а разпространението му във Великобритания стартира на 18 октомври.

Ето и известно количество снимки от филма на Корееда.

Like Father, Like Son

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Мда – този филм го чакам и чакам и чакам и чакам от месец май ….
    …ако го дочакаме до март догодина – когато го покаже Китанов – пак ще е добре ….
    Иначе ще трябва да се емигрира в Япония … или някъде …