Обещаният трейлър на „The Grand Budapest Hotel” на Уес Андерсън, за който ви предупредихме, че се задава, когато представихме първия плакат в началото на седмицата, вече е факт и горещо ви препоръчваме веднага да го гледате. Единственият ни предварителен коментар е, че съвсем очаквано трейлърът също е типично „Уес Адерсън”, подобно на плаката. Имайте предвид, че всичките любимци и приятели на Андерсън са се събрали (че и няколко нови лица), но Рейф Файнс е абсолютно уникален и със сигурност ще засенчи останалите. А последната му реплика в трейлъра е съвършено поднесена!

Не сме се и съмнявали, но сега сме абсолютно сигурни, че „The Grand Budapest Hotel” ще е страхотен и ще се отличава дори и измежду уникалните филми на Андерсън досега. И да, знаем, че той не прави никакви експерименти с режисьорския си стил (както самият той казва „По някое време направих този избор: мога да се насилвам да не съм това, което съм, или просто да правя това, което ми идва отвътре, и да го развивам”), но според нас всичките му филми и истории са много различни, а стилът му… какво да кажем, негов си е и си му приляга.

Нямаме търпение да гледаме филма, който – само за информация, ако се вълнувате от подобни неща – е сниман в три различни съотношения: 1.33, 1.85 и 2.35.

„The Grand Budapest Hotel” разказва за легендарен портиер, който работи в известен европейски хотел между двете световни войни, и за неговото приятелство с млад служител, който се превръща в негово доверено протеже. Историята включва още кражбата и възстановяването на безценна картина, битка за огромно семейно богатство и първоначално бавните, а след това и резки промени, които преобразяват Европа през първата половина на 20 век.

Режисьор на „The Grand Budapest Hotel” е Уес Андерсън, а в ролите са Рейф Файнс, младият Тони Револори (довереното протеже Зиро Мустафа), Едуард Нортън, Оуен Уилсън, Тилда Суинтън, Джуд Лоу, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, Харви Кайтел, Джейсън Шуорцман, Уилям Дефо, Джеф Голдблум, Сърша Ронан, Матийо Алмарик, Ф. Мъри Ейбрахам, Боб Балабан, Том Уикинсън, Леа Сейду и др.

Премиерата е 7 март 2014.

А специално за фенове на Андерсън (а и както обичаме да казваме, Коледа наближава, ако се чудите какво да ни вземете), съветваме ви да хвърлите едно око на страхотната книга на Мат Золър Сайц „The Wes Anderson Collection”. Трейлърът на книгата е особено симпатичен…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ако го покажат – в България шансовете не са големи, най-много на нЕкой фестиФал.

    (Дамянова, I’m lookin’ at you!!!)

  2. Нищо чудно това да се окаже и най-добрия филм на Уес, след този Уникален трейлър започвам да допускам подобен развой на събитията. Обожавам абсолютно всеки един негов филм и с нетърпение чакам всеки следващ, но след това бижу очакванията ми са по-големи от всякога. И да, искам тази книга, ВЕДНАГА!!!

  3. С този вълшебен (presumably) филм ще се открие Берлиналето зимъска. Да се надяваме, че след това ще тръгне и към нас. Някой ден.