На път сме да станем пословични с известното забавяне на новини, особено в анимационния „дипартмънт” – все се намира нещо друго, което да ги измести. Е, сега пък се заинатихме – и показваме първите картинки от новото DreamWorks-приключение „Mr. Peabody & Sherman”. Мистър Пийбоди се появява за пръв път в „Rocky and Bullwinkle Show” преди повече от 60 години и очевидно авторите на настоящия проект се придържат стриктно към олд-фешън визията, което съвсеем не означава, че няма да я поставят в 3D-среда – напротив!

Кучето ще говори с гласа на Тай Бърел, Макс Чарлс е дал пък гласа си на синхронно-очилатия  Шърман. Двамата ще пътуват през времето със своята специална машина, марка WABAC („уей-бак”, демек – път назад). Една съученичка на Шърман (с гласа на Ариел Уинтър) се присламчва към авантюристите и ето как изглежда веселата групичка…

Mr. Peabody & Sherman

Mr. Peabody & Sherman

Mr. Peabody & Sherman

„Мистър Пийбоди е титан в бизнеса, откривател, учен, ценител на вхусното хапване, двукратен Олимпийски медалист и гений… и всъщност е куче, което е осиновило момчето Шърман. Двамата потеглят на интригуващо и – оказва се – опасно пътешествие през времето и историята, а мистър Пийбоди се изправя пред най-голямото предизвикателство – да бъдеш добър родител.”

Хубавото в цялата история е, че освен фентъзи-елемента е намесен и исторически акцент – героите ще пътуват през вековете (и към древен Египет) и ще стават свидетели на епохални събития, ще се срещат с велики личности, като например Леонардо да Винчи (с гласа на Станли Тучи). Още един „плюс” е режисьорът – Роб Минкоф. Стивън Колбер, Лесли Ман, Алисън Джейни, Лейк Бел и Мел Брукс също се включват с гласовете си в рисуваното приключение, а премиерата му е предвидена за 7 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *