Come now. Don’t be shy. Step into the light” Точно така, не се стеснявайте, елате насам и хвърлете още едно око на най-новия трейлър на „Хобит: Пущинакът на Смог”. Рекламата дебютира вчера следобед и предполагаме, че вече сте я изгледали, но още едно повторно (или поредно) гледане никога не вреди, особено при подобни филми, където емоциите и фенските очаквания винаги играят съществена роля първия път. Ако пък сте го пропуснали, дето се вика, добре сте ни дошли.

Извинете ни за повторението, но онзи ден за пореден път гледахме първия трейлър на филма на голям екран и за пореден път си помислихме колко як беше трейлърът на „Двете кули” (с превърналата се в рекламно клише преоркестрирана версия на „Lux aeterna”) и колко много се вълнувахме от предстоящата му премиера, а в същото време „Пущинакът на Смог” не успява да предизвика и грам емоция – нито с положителен, нито с отрицателен знак.

Същото е усещането ни и за този трейлър, който въпреки че е малко по-динамичен от предния, не успява да ни изкара от позицията ни на пълна липса на ентусиазъм – позиция, за която обвиняваме „Неочаквано пътешествие”, който не че не ни хареса тотално, просто ликвидира истински вълнуващия елемент от досегашните ни посещения в Средната земя. Прекалено дигитализирана визия, ненужни герои и т.н.

Сега, гласът на Смог (вива Къмбърбач, най-сексапилния актьор според читателите на „Empire”) е як, ама ако ни позволите една парафраза, един дракон пролет не прави. Освен това тепърва ни предстои да го видим в пълнота, а нещо ни подсказва, че резултатът няма да е толкова як, колкото концептуалните рисунки на Алан Лий. Но дано да грешим, де.

Като допълнение към трейлъра, вижте и няколко не лоши банера, които дебютираха паралелно.

Предишният трейлър, плакат, снимки и повече подробности за „Хобит: Пущинакът на Смог” можете да откриете в новините ни до момента.

Премиерата на филма е 13 декември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *