Таим дълбоко подозрение, че почитателите на Чандлъровия детектив Филип Марлоу ревнуват. Защото ВВС приковаха милиони погледи по света към „модерния” образ на Шерлок, CBS поеха топката с „new Holmes, new Watson, New York” и явно е крайно време за „ъпдейт” и по-Чандлър. Поредицата е дело на ABC Studios, сценарист и изпълнителен продуцент е Андрю Марлоу (създателя на „Castle”), който отново действа със съпругата си Тери Еда Милър (тя е сценарист и консултиращ продуцент на „Castle”), контролиран зорко от филмовия продуцент Майкъл Де Лука („Captain Phillips”, „Fifty Shades Of Grey”).

Частният детектив Филип Марлоу – свръх-умен, секси, със страхотен стил – действа в сложния свят на днешен Лос Анджелис, а под яркото калифорнийско слънце сенките са дълги и доста опасни. Реалността е безскрупулна, но е по-лесно да въздадеш справедливост, отколкото да откриеш истинската любов…

Най-хубавото в непреходните образи, родени в авторовото въображение на творци като Чандлър е, че са универсални – независими от време и епоха. Дори и извадени от конкретния контекст на времето, в което са създадени, те притежават непринудена естественост и привличат като магнит читатели/в случая – зрители. Искрено стискаме палци на продуцентите, защото има да догонват (поне двама) Шерлок/Франкенщайн и Франкенщайн/Шерлок. При това Джони Лий Милър дори засенчва в някои моменти Къмбърбач, и в двете превъплъщения – Факт!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Леко съм ужасен. Холивуд така и не докара свестен образ на един от най чутовните литературни герои… някъде бяха казали, че Брус Уилис чудесно пасва като образ, вечно ироничен, отиват му дрехите от онази епоха, мъжкар е и прочие… и актьорски майсторлък не му липсва. В крайна сметка Джон Маклейн малко прилича на Марлоу, щото Филим все е пребит, все е мамен и лъган и т.н.

    Но Бруно на сериал няма да се навие…
    Така че, тръпнем, каква изродщина ще сътворят продуцентите… туй с Холмс ми беше лайна, да се готвим за втора порция…