Един от проектите, свързани с Ланс Армстронг, за които споменахме през лятото, вече беше представен на публиката във Венеция и Торонто. Става дума за документалната творба на Алекс Гибни с откровено заглавие, което определено ще привлича вниманието на публиката – „The Armstrong Lie”. Ето как изглежда трейлърът на филма за световноизвестния колоездач.

http://www.youtube.com/watch?v=vx3KJn8r8y0

Гибни официално взима разрешение от „героя” на своя филм да разкаже историята му, още преди избухването на скандала. Специалисти твърдят, че за хората, които се интересуват от темата, и са следили подробностите около разкритията за злоупотребите с допинг, филмът може да им се стори като едно повторно обобщение на вече позната информация – нещо като хронология на събитията в известна перспектива, и с нюанс на оценка.

Ние споделяме мнението, че и такива документални творби трябва да съществуват, защото ако един ден човечеството бъде изличено от лицето на Земята, как останалите разумни същества във Вселената ще научат факти – възходи и падения – от нашата история?! Междувременно в някои по-близки кино-разпространителски галактики, документални филми като „The Armstrong Lie” ги пускат на екран (на 8 ноември), а у нас ако решиш да показваш документално кино, за съжаление все още си обречен на резултати, клонящи към „минус безкрайност”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *