Един провокативен режисьор иска да намери финансиране за филм с работно заглавие „Last Tango In Tikrit”: еротична политическа драма в Близкия Изток – двама политически журналисти и върли опоненти се впускат в знойна секс-афера посред войната в Ирак. Кинаджията е Джеймс Тобак, главния герой ще го играе Алек Болдуин. Какво се случва на двамата, докато миналата година в Кан търсят финансиране – ето, от тази история е направен не-документалния филм по истински събития „Прелъстени и изоставени”.

Един екип и една идея могат да преминат през много перипетии. Тобак и Болдуин твърдят, че киноиндустрията, особено напоследък, „прелъстява” творците и ги кара да си мислят, че идеята/респективно филмът им е възможно да бъдат осъщестени. А после ги оставя буквално да „убият” проекта си поради липса на средства. Тезата на Тобак е, че „акулите” в киното трябва да бъдат засрамени. Той твърди, че „Прелъстени и изоставени” е нов жанр кино – не е игрален филм, нито е документален. И както самият Скорсезе казва във филма – „категориите се сливат, стените между тях се сриват”.

Както отчетливо демонстрират имената върху постерите (може да ги видите по-долу), в „Прелъстени и изоставени” се появяват още Джесика Частейн, Райън Гослинг, Даян Крюгер, Джеймс Каан, Роман Полански, Беренис Бежо, Франсис Форд Копола, Бернардо Бертолучи. Филмът е планиран за излъчване по канала НВО и на филмовия фестивал в Савана. Именно днес е и една от прожекциите му в рамките на фестивала SoIndependent в столичния Дом на киното. Enjoy!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *