Напоследък ни върви на „нови” стари тийзъри – първо беше снимката, която Едгар Райт пусна за „Ant-man”, а сега получаваме и миналогодишния Comic-con тийзър трейлър (подготвен преди началото на снимките) на „Godzilla” на Гарет Едуардс. Разбира се, разликата между двата случая е доста очевидна – Райт пусна снимката, за да покаже, че най-накрая започва работа по проекта, докато тийзърът на „Godzilla”, чиято премиера е 16 май 2014, се появи неясно откъде и беше набързо свален по молба на „Warner Bros”.

Честно казано, никак не обичаме всичките тези ранни, неофициални и непотвърдени тийзъри, които толкова често се появяват преди дългоочаквани и по-„geek-friendly” заглавия, никога не изглеждат съвсем добре и почти винаги биват насилствено премахнати от студиото, което малко по-късно започва официалната рекламна кампания. Много често, да не кажем обикновено, въобще не представяме тези тийзъри (по правило с ужасно качество), но този път няма как да пропуснем, просто защото става дума за любимата ни Годзила – продължаваме да сме ѝ огромни фенове, въпреки всички холивудски опити да потъпчат прекрасните ни детски спомени. Така че вижте тийзъра, но не забравяйте, че чудовището може да претърпи доста помени, преди да изгази до кината.

Определено ни допада и като тийзър, и като дизайн на Гоздила – дизайн, който съвпада с останалите предварителни и непотвърдени визии, които сме виждали и които можете да си припомните по-долу. Преработеният цитат от Дж. Робърт Опенхаймер върви идеално с кадрите и от това, което чуваме за сюжета, е особено подходящ. Все още не знаем дали Годзила ще е резултат от някакъв объркан експеримент или както настояват някои от по-упоритите слухове, тя ще се бие със зли същества, които подпомогнати от „научната арогантност на човечеството”, заплашват да унищожат света. Така или иначе „научна арогантност” ще има, така че гласът зад кадър е много уместен и доста по-добър вариант от нашия втори избор за цитат: „Хубава работа. Такъв голям гущер, пък да плаче”.

Режисьор на „Godzilla” е Гарет Едуардс, сценарият е дело на Макс Боренстийн, Дейв Калахам и Франк Дарабонт, а в ролите ще видим Арън Тейлър-Джонсън, Елизабет Олсън, Дейвид Стратеърн, Брайън Кранстън, Кен Ватанабе, Сали Хоукинс и Жулиет Бинош.

Премиерата на филма е 16 май 2014 на 3D.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Е поне го видяхме тийзъра и ние най-накрая 😀 ,нямам търпение да излезе трейлър на филма и предполагам , че ще видим преди премиерата на Хобит 2

  2. Pure. Fucking. Quality. Колко добре са се вдъхновили от „Одисеята“ на Кубрик за тоя тревожен жужащ звуков фон. И цитатът се вписва перфектно, наистина.

  3. Много яко! Въздействащо и класно! Представяте ли си да направят як филм за Годзила. Бахти изненадата ще е… 😀