Споделяли сме колко безрезервно харесваме работата на Азнависиус и съпругата му Беренис Бежо, а и съвсем не сме пропуснали да ви осведомим как почти непосредствено след огромния успех на „Артистът”, режисьорът е започнал работа по следващи проекти, един от които е „The Search”.

Римейкът на творба от преди 65 години изисква… много освежаване и/или актуализиране на сюжета. Фокусът ще бъде поставен върху специалните отношения между едно момче и една жена, която работи за миротворческите сили в днешна Чечня – етнически регион, който от години се бори за извоюване на независимост от Русия. Това е ролята, предвидена за Бежо. С продуцентски отговорности е ангажиран отново и Томас Лангман, продуцентът на „Артистът”.

Новото към тази вече позната информация е, че снимките – скришно и полека – са започнали през август в Грузия, а екипът скоро трябва да се премести в Париж и да продължи работата си там. Говори се за участие на Анет Бенинг в проекта, но тази информация не е потвърдена. Все повече детайли ще стават известни с наближаването на месец ноември и Американския филмов пазар – защото именно там европейските продукции от подобен мащаб могат да се надяват да привлекат вниманието на щатските разпространители. С името, което си създаде, за Азнависиус това няма да е особено трудно. Пък и с този темп на работа нищо чудно режисьорът да успее да се появи с готов филм догодина например… в Кан. Защо пък не?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *