Безспорно е – когато в един филм (без значение дали ще е пълнометражен, телевизионен или късометражен) присъства абсолютен актьорски талант, това е видимо и осезаемо от най-първия кадър. Споделяли сме, че Стивън Фриърс е ангажирал за най-новата си творба неповторимата Джуди Денч, и ето как след първия трейлър идва ред и на щатската реклама на филма.

Забелязват се, разбира се, повечето кадри от пътешествието на главната героиня и бившия журналист на ВВС (Стив Куган) отвъд Голямата вода в опит да се разреши загадката от миналото на Филомена.

Базиран на реални факти, почерпани от книгата на кореспондента на ВВС Мартин Сиксмит „The Lost Child of Philomena Lee”, сценарият на „Philomena” е дело на самия Куган и Джеф Поуп. В центъра на историята е една ирландка, която е била принудена да даде сина си за осиновяване и след много години има огромно желание да го издири.

Стискаме палци на Стивън Фриърс да използва добре актьорските залози в предстоящото Оскарово разиграване. Интересен факт – само през октомври „Philomena” ще бъде показан на 5 фестивала в САЩ. В ролите, освен Джуди Денч и Стив Куган, са Мишел Феърли, Мейр Уинингъм, Чарлз Едуардс; ограниченото разпространение в Щатите е предвидено да стартира на Коледа, а от 10 януари филмът ще бъде пуснат във всички кина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *