Въпреки че все още не е показван на нито един фестивал, нито пък е имал специални прожекции за критиката (поне не и официално), „American Hustle” на Дейвид О. Ръсел е спряган за един от основните претенденти за тазгодишните награди „Оскар”. Но като се има предвид творческия екип на филма – включващ имената и на Крисчън Бейл, Ейми Адамс, Брадли Купър, Дженифър Лорънс и Джереми Ренър – както и вдъхновената от истински събития история, върху която е базиран, това не е някаква голяма изненада.

В подкрепа на тези „наградни” спекулации идват и двата трейлъра на филма, които сме виждали до момента. Първият от тях ни запозна с епохата, смахнатите прически и цялостния тон и атмосфера, а вторият, който може да видите по-долу, ни дава малко подробности за всеки един от героите. Очакваме третият да хвърли повечко светлина върху самата история, но да не изпреварваме събитията.

http://www.youtube.com/watch?v=1Z7jP_kHAnw

Определено си личи Оскаровият потенциал, но дали в действителност „American Hustle” ще бъде номиниран или не, не ни вълнува чак толкова много. Важното е, че на нас ни харесва това, което виждаме, и нямаме търпение да гледаме и самия филм. Както казахме и миналия път, смятаме, че с „The Wolf of Wall Street” и „The Counsellor” ще направят един прекрасен „triple treat”.

Като допълнение вижте и пет „character” постери, акцентиращи върху епохалната (pun intended) визия на героите.

„American Hustle” е художествена измислица за гениален мошеник на име Ървинг Розенфелд (Крисчън Бейл), който заедно с не по-малко хитрата си и прелъстителна партньорка, британката Сидни Просър (Ейми Адамс), е принуден да работи за неконтролируемия ФБР агент Ричи Димасо (Брадли Купър). Димасо ги забърква в изкусителния и опасен свят на Джърси мафията, където се сблъскват с Кармайн Полито (Джереми Ренър), енергичен и избухлив политик, който попада между мошениците и федералните агенти. Но най-важна може да се окаже непредсказуемата съпруга на Ървинг Розалин (Дженифър Лорънс), която би могла да разруши целия му свят. Подобно на предишните филми на Дейвид О. Ръсел, „American Hustle” не подлежи на жанрово определение и разчита на неподправените емоции и залози на живот и смърт.

Режисьор на „American Hustle” е Дейвид О. Ръсел, а в ролите ще видим Крисчън Бейл, Ейми Адамс, Брадли Купър, Дженифър Лорънс, Джереми Ренър, Алесандро Нивола, Елизабет Ром, Луи С. К., Майкъл Пеня и Робърт Де Ниро.

Премиерата е 13 декември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Не знам коя ми е по-неприятна – Ейми Адамс илои Дженифър Лорънс…