Отдавна не сме пускали новина за „Играта на Ендър”, а с приближаването на премиерата, която е след броени дни, са се натрупали доста нови рекламни материали, напълно подходящи за една бърза, обобщаваща новина.

Започваме със 7 клипа от филма, всеки по около половин минута, както и два доста добри „Mondo” плаката (доста по-яки от двата нови официални постера, които можете да видите най-долу).

http://www.youtube.com/watch?v=or9DZNqIEzM

Продължаваме с един малко по-дълъг клип от типа „зад кулисите”, посветен основно на визуалните ефекти. Има няколко неща, които леко ни притесняват (като фенове на книгата), но честно казано, от неясните и общи изказвания не можем да преценим какво е променено, какво е махнато, какво се пази в тайна и какво просто не е обяснено както трябва от Гавин Худ. Но дори и да не сте чели книгата, вероятно ще ви е интересно да видите малка част от училището на Ендър и как точно са постигнали липсата на гравитация в Бойната зала. Е, не е „Гравитация”, но сме сигурни, че ще изглежда доста добре във филма.

Накрая вижте и два нови плаката, които продължават вече познатата ни пропаганда на Международния флот.

В близкото бъдеще враждебна извънземна раса напада Земята. Единственото спасение на човечеството е героизмът на легендарния командир на Международния флот, Мейзър Ракъм (Бен Кингсли). Подготвяйки се за следващата атака, уважаваният полковник Граф (Харисън Форд) и Международните войски вербуват и обучават най-надарените деца, за да намерят следващия, бъдещ Мейзър. Така Ендър Уигин (Ейса Бътърфийлд), стеснително, но гениално момче, е изтеглен от училище и записан във военния елит.

Пристигайки във Военното училище, Ендър бързо се усъвършенства и овладява все по-сложни военни игри, печелейки и уважението на останалите ученици. Скоро Ендър е избран от Граф за следващата голяма военна надежда и момчето е прехвърлено в Командирското училище. Там негов учител е самият Мейзър Ракъм, който го подготвя за епична битка, която да реши съдбата на Земята и да спаси човечеството.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валънтайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Повече подробности за проекта можете откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *