Де Палма планира мета версия на „Терез Ракен”

Следим внимателно всички потенциални проекти на Брайън Де Палма и неведнъж сме казвали, че е един от най-любимите ни режисьори. Последният му филм „Passion” никога няма да стане най-любимият ни от всичките му филми (така или иначе е невъзможно да се избере само един!), но ни хареса и най-важното, беше завръщане към “стария Де Палма”. И още по-добрата новина – следващият му филм отново ще е еротичен трилър/драма и – за да е, така да се каже, пълно щастие – ще има и мета елемент.

Според Screen Daily Де Палма подготвя „много свободна” екранизация на класиката на Емил Зола „Терез Ракен” с Емили Мортимър в главната роля. Основният сюжет на романа проследява млада, осиротяла жена, принудена да живее с леля си, която я жени за братовчед ѝ, а когато стар приятел на съпруга идва на гости, неочаквана страст се възпламенява и в крайна сметка води до убийство. Както казахме, това е основният сюжет, но идеята на Де Палма не е да направи просто поредната “класическа” екранизация (въпреки че и това би било напълно достатъчно за нас), той планира да разкаже историята на режисьор, който снима филм по Зола и заедно с двамата си актьори, открива паралели между литературната основа и собствения си живот.

Казахме ви, че е мета екранизация и фактът, че става дума за Де Палма би трябвало да ви говори доста, но за съжаление, нямаме никаква допълнителна информация, като например за кога са планирани снимките или кой още ще участва (Мортимър явно ще е актрисата, която играе Терез, тепърва очакваме да чуем за режисьора и другия актьор). Ще ви държим в течение и силно се надяваме много скоро да имаме повод за още Де Палма новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *