Премиерата на „Играта на Ендър” е след по-малко от месец и честно казано, още не можем съвсем да го повярваме – книгата на Орсън Скот Кард ни е любима (за пореден път казваме, че не ни се обсъждат малоумните му изказвания по каквито и да е въпроси, които не са свързани с романа или филма) и чакаме тази екранизация от доста години. Разбира се, напоследък внимаваме с надеждите и очакванията, защото никак не ни се иска да останем разочаровани, а това си е сериозна опасност – знаете как е, когато си прекалено надъхан, дори и един качествен филм може да се окаже разочарование, камо ли пък нещо по-посредствено.

Но колкото и да внимаваме с очакванията, просто не можем да пропуснем каквито и да е подробности от рекламната кампания, най-новите от които включват няколко нови снимки, IMAX плаката, които не е лош, но няма да ни стане любим (и не сме особено доволни от коя част на сюжета е, но ще се въздържим от спойлъри), както и две виртуални обиколки на част света на Ендър.

Ендър - плакат

В близкото бъдеще враждебна извънземна раса напада Земята. Единственото спасение на човечеството е героизмът на легендарния командир на Международния флот, Мейзър Ракъм (Бен Кингсли). Подготвяйки се за следващата атака, уважаваният полковник Граф (Харисън Форд) и Международните войски вербуват и обучават най-надарените деца, за да намерят следващия, бъдещ Мейзър. Така Ендър Уигин (Ейса Бътърфийлд), стеснително, но гениално момче, е изтеглен от училище и записан във военния елит.

Пристигайки във Военното училище, Ендър бързо се усъвършенства и овладява все по-сложни военни игри, печелейки и уважението на останалите ученици. Скоро Ендър е избран от Граф за следващата голяма военна надежда и момчето е прехвърлено в Командирското училище. Там негов учител е самият Мейзър Ракъм, който го подготвя за епична битка, която да реши съдбата на Земята и да спаси човечеството.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валънтайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Повече подробности за проекта можете откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нема ми се сърдите ама още от първи поглед на първите две виртуални разходки в света на Ендър имам чувството, ч е не се разхождам в света на Ендър а в света на култовата игра Дуум3…. ама все едно съм си я пуснал да я играя…
    Абсолютен Дуум 3 с разликата, че тука е доста по светло.. никва друга разлика…