Много неопределени са квалификациите за „August: Osage County” („У дома през август“) след премиерата му в Торонто, но Харви Уейнстейн се е приготвил да събира овации с филм, в който са ангажирани носителите на Оскар Мерил Стрийп, Джулия Робъртс и Крис Купър. Едноименната пиеса на Трейси Летс е декорирана с награди Пулицър и Тони, а режисьорът Джон Уелс май е успял да направи една изключително мрачна, но и много забавна адаптация, която – честно да си признаем – искаме да видим веднага. Най-малкото заради актьорския екип, който е … абе, звезден!

Животът е разпръснал в различни посоки жените от едно семейство, но когато трябва да отдадат почит на член от поколението, което си отива от този свят, всички се прибират в дома на своето детство, при (меко казано) шантавата майка, която ги е отгледала.

Виделите филма твърдят, че той съвсем не е „захарна” житейска история, с голямо семейно събиране и очакваните клиширани моменти, характерни за подобни филми. Драмата и (разбира се!) актьорските изпълнения са свръх-добри, като съвсем очаквано „водачка” в листата е Мерил Стрийп. Останалите роли са раздадени на Крис Купър, Джулия Робъртс, Юън Макгрегър, Джулиет Люис, Дермът Мълруни, Абигайл Бреслин, Марго Мартиндейл, Бенедикт Къмбърбач, Сам Шепърд.

За незапознатите – окръг Оусейдж се намира в Оклахома и е дом на федерално признатата нация индианци, които живеят в едноименния резерват и наричат себе си „Ни-у-кон-ска”.

Филмът ще се появи на кино в Щатите на 25 декември, както и в някои държави на Европа, включително и България в началото на 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Още ми е трудно да повярвам, че Трейси Летс е поставян и на БеГе сцена…