Въпреки че беше изпълнена с любопитни видеа, концептуални рисунки и снимки, последната новина за очаквания с голямо нетърпение постапокалиптичен екшън на Понг Джун Хо „Snowpiercer” остави горчив вкус в устата ни, тъй като касаеше намерението (което вече е факт) на „The Weinstein Company” да премонтират филма и да изрежат 20-тина минути, за да го направят „по-достъпен” за американската публика. Просто ни мъчи шесто чувство, че ако въобще филмът стигне до нас, ние ще получим точно тази версия.

Но както и да е, засега това са спекулации,  а и не искаме допълнително да си скапваме настроението, затова ще се насочим към двата нови международни трейлъра, които идват от Франция, където филмът ще е в пълната си версия (мразим французите), и които изненадващо, поне за нас, предоставят най-добрия и интригуващ поглед към филма до момента. Вижте!

http://www.youtube.com/watch?v=Gl6QqMGshOQ

Изненадващо е, че на толкова късен етап получаваме толкова добър трейлър – думата ни е главно за първия, тъй като вторият е просто по-кратка версия – който ни запали по филма още повече. Пишем на франсетата отличен, защото освен готините трейлъри са избацали и един як плакат – направо да не повярва човек. Благодарение на тях, сега очакваме филма още повече.

snowpiercer плакат

Действието на „Snowpiercer” се развива през 2031 година, когато неуспешен експеримент за прекратяване на глобалното затопляне причинява ледникова епоха, в следствие на което измира практически целият живот на планетата. Единствените оцелели хора живеят във влак, наречен Snowpiercer, захранван от „вечен двигател”. Влакът е разделен на класи, като отпред са най-богатите, а отзад най-бедните, които в един момент се вдигат на бунт.

Режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо („The Host”, „Mother”), а в ролите ще видим Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия Спенсър, Юън Бремнър, Алисън Пил, Джон Хърт и Ед Харис.

Южнокорейската премиера беше в началото на миналия месец.

Повече подробности за филма можете да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Не знам. Чакам този филм с огромно нетърпение и се надявам да се хубав, само идеята че е останал само един влак с хора ми изглежда някак куха.. Все едно няма печери или хората не могат да се скрият под зеемята и на други места.. Прсто ми стои куха…

    А пък имам и едно огромно чувство на копи пейст от един филм, който излиезе има няма преди няколко месеца и който наскоро глледах… Беше ми интересен, въпреки че беше евтиноийка, но пък беше хубав..
    Та се чудя сега, кой кого копира.
    Говоря за филма Колонията с Лорънс Фишбърн и Бил Пакстън…
    Имам чувството, че единствената раликата между двата филма е, че единия се развива във влак, а другия в Колония…

  2. Първо, не вярвай на 100% на синопсисите, второ, това да е проблема, че всички оцелели са на влак и друг няма. 🙂

    А чувството за копи и пейст е измамно! 🙂 Колкото и да обичам Бил Пакстън, този филм ще е с класи(!) над „Колонията“.

  3. Сега, понеже вчера (Неделя ) го гледах искам да си изкажа мнението.
    Надявам се повече хора да прочетат коментарa ми 🙂
    Разпрострабнението на филма е много шашаво.. преди 2-3 месеца го пуснаха в Корея,Франция и още няколко държави. Лятото го пускат в Щатите… (Аз го глердах, защото да живеят нашите родни торенттракери) На Блу рей рип е има си и буквички… А у нас едва ли ще види бял екран.
    Но аз искрено се надявам ДАНО!!!
    Защото филма си залужава!
    Няма да го увъртам, само ще кажа, че вилма е просто страхотен…, СТРАХОТЕН!!!!!!
    Сега не ме разбирайте погрешно, филма не е някакъв шеддьовър на киното или пък култов, но на мен много ми хареса. Просто хубав филм. Заслужава си гледането.

    Но на мен ми направи друго впечатление във филма. Да историяте е готина, оригинална, ефектите са доста добри. Дори и винала на филма ми хареса, макар, чеможеше да е още по хуабв…. Но е досаттъчно добър.

    Това обаче, което искам да кажа и което ме впечатли във филма е актьорката игра.
    Ако не за друго то поне за това си струва гледането…

    Първо на Крис Еванс ролята му лепне чудесно..
    Второ Джон Хърт няма какво да коментирам, забива отвсякъде.
    Трето (този е румънец) Влад Иванов тоя пич просто разцепва мрака ( за информация това един лошите, който много ама наистина много прилича на Покойния ДЖ. Т. Уолш.. даже по едно време си мислех, абе чакай бе той нали почина… )
    Четвърто и Пето Ед Харис и Тилда Суинтън не само, че къртят и рацепват отвсякъде, ами просто разбиват мивки, бетон и квото се сеетите. Просто разцепват.
    Китаеца, също ми хaреса да ви кажа.
    Абе в ощи лини, впечатляваш актьорски състав и впечатляваща игра като цяло. Като във Южнячки 🙂
    Между другото и гологлавия пич беше як, както и учителката. Е тая беше просто върха ! Гаси изрода!
    Във филма има много хубави и готини сцени също така. Сцената с боя във вагона и после с нощното виждане и факлите беше доста добра… Сцената в която се стреляха през стъклата на вагоните на завоя беше ненормално яка ( да не кажа, че най ме изкефи…. ;)) Да не издавам повече.
    Между другот и дизайна на влака много кефи…. Много е готин 😉

    АБЕ ГЛЕДАЙТЕ ГО БЕ!!!
    .

  4. Man, неделя не се пише с главна буква (същото важи и за месеците).

    PS Филмът е 6/10 и, подобно на други филми на Joon-ho Bong, не знае какво точно иска да бъде… или да каже. Има доста гадни ефекти, но прилична сценография и кастинг. Концептуално е тривиален, а хореографски – на ниво. Тилда Суинтън е все така кошмарно отвратителна… ебати гнусната жена, честно. Искаше ми се да видя по-скоро дълбоката, патологична и обсебваща психология на „Mother“, но за съжаление видях повече жанровата и атмосферна хаотичност на „The Host“. Иначе за гледане е окей, въпреки досадното, но и пословично преиграване.

  5. Точно пък този жанров клаш, който ме разцепи в „The Host“ тук ми липсваше най-много. В „The Host“ ясно се откоряваха пародия, екшън, комедия, трилър, та чак до ужас, поръсени с препратки за социална драма за разкош. Snowpiercer беше доста по-подреден и обран, личеше си, че някак е трябвало да пасне по-удобно в калъпа на филмите за по-широката международна публика.
    Като любител на подобен тип филми, необективно мога да кажа, че го харесах, но се надявах да е значително по-добър.

  6. Хубав е филма, но колкото и да се е старал режисьора, отдалече си личи, че е азиатец.