След края на Кан-ската олелия не ни е попадало нищо конкретно като отзив за „Zulu” на Жером Сал (не че сме търсили целенасочено…), което може би означава, че не са го харесали, но си траят заради специфичната тематика – престъпност, апартейд и пр. Въпреки неприятното качество на френския трейлър на филма, на нас не ни изглежда чак толкова зле като за екшън, пък и присъствието на Форест Уитакър най-често предизвиква възхита, така че очакванията са ни по-скоро умерени, с надежда да не срещаме разочарование.

Южна Африка, шефът на отдел „Убийства” и неговият партньор се опитват да преборят престъпността в Кейптаун. Двамата разследват убийството на 18-годишна девойка, дъщеря на член на отбора по ръгби, спечелил шампионата Springboks. Разкривайки различни детайли, полицаите се натъкват на връзки с миналото на страната, свързано с апартейда. Музиката е дело на Александър Деспла, което винаги е нещо свърх-положително и обнадеждаващо.

Трилърът „Zulu” е екранизация по едноименния роман на французина Карил Ферей, режисьор е сънародникът му Жером Сал (сериозно се опитваме да забравим, че е съсценарист на недоразумението „Туристът”), главните роли са поверени на Форест Уитакър и Орландо Блум.

Дори и в Щатите публиката е в очакване на възможна премиерна дата – за момента единствено се знае, че филмът тръгва по екраните във Франция на 4 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *